vrijdag 3 juni 2011

030611: Hakim Salem


De nieuwe coach heet dus Hakim Salem. De komende twee seizoenen staat deze 33 jarige man aan de leiding van het Groningse topbasketbal. Een verrassende keuze maar na de persconferentie van vandaag werd het gevoel alleen maar beter. Hakim heeft een duidelijke visie over basketbal die naadloos aansluit bij Donar. Bovendien is het iemand die goed en open communiceert zonder mooie verhalen of opvallende onbegrijpelijke zinnen. Qua ervaring op het hoogste niveau is het allemaal wat magertjes maar dat zegt weinig over de komende periode. De Guardiola van het basketbal is wat dat betreft wel een aardige typering.

Het mooiste nieuws was het feit dat JD blijft in Groningen. Ondanks het feit dat hij vorig week tijdens het interview loog over zijn toekomst is ToH erg blij dat hij ook het komende seizoen hier gaat spelen. En dat liegen, ach, er zijn grotere rampen.

Sergio de Randamie is de nieuwe aanwinst en Sander de Roos heeft nog een doorlopend contract. Mark Peter Hof moet op zoek naar een andere club. Die keuze is begrijpelijk. Aron is nog in gesprek maar ik verwacht dat het met hem wel goed gaat komen.

Kortom, de basis voor het komende seizoen is vastgelegd. In de komende weken zal er steeds meer nieuws naar buiten komen over nieuwe spelers en wellicht een nieuwe assistent coach. We wachten het allemaal maar rustig af en ondertussen kunnen we genieten van het mooie weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten