dinsdag 12 juli 2011

120711: DEFENSE!!

Hij was in gesprek met de club uit de hoofdstad. Nu blijkt vandaag dat Amsterdam het niet voor elkaar heeft gekregen om een sponsor te vinden. Die optie vervalt dus. Misschien is Rotterdam toch nog een idee. Dat zou wat zijn zeg. Nederland qua basketbal volledig de rug willen toekeren maar uiteindelijk toch weer terugkomen omdat de pindakaas simpelweg wel betaald moet worden. Zo kan het soms gaan in het leven. Je kan er nu al hele filosofieën over houden maar laten we eerst maar eens afwachten wat de oplossing uiteindelijk gaat worden. Drie jaren werken in Groningen en daarbij twee prijzen winnen is duidelijk geen garantie voor een aantrekkelijke nieuwe baan. Althans, nog niet. We zullen zien.

En dan Amsterdam. Wie kan je het kwalijk nemen dat de club uit de grote stad al jaren geen hoofdsponsor kan vinden? Aan de bedrijvigheid kan het niet liggen. De regio staat daar bol van de grote bedrijven en daar zitten vast wel mogelijke kandidaten tussen. Aan de sport ligt het ook niet want basketbal is weliswaar niet enorm groot maar heeft wel genoeg potentie om jezelf als bedrijf te kunnen profileren. Blijft dus maar één mogelijkheid over: het bestuur. Dat ze in Amsterdam niet de meest populaire bestuurders hebben is al jaren alom bekend maar dit mag je simpelweg wel betitelen als falen. We zullen geen namen noemen maar de heren daar bestuurden de club op een manier die niet bij iedereen in goede aarde viel. Ook qua communicatie was het vaak tenenkrommend. De website werd regelmatig gebruikt als een soort uitlaadklep van frustraties en irritaties en daar maak je nou niet echt vrienden mee. Onlangs werd er zelfs melding gemaakt van het feit dat een nieuw contract nog een kwestie van een handtekening zetten was. Blijkbaar waren er toch nog feiten en omstandigheden die het desbetreffende bedrijf deed besluiten om niet met ABC in zee te gaan. In de wandelgangen gingen er de meest vreemde verhalen maar zolang het geen feiten zijn kan je er alleen maar naar raden. Feit is dat het doek nu definitief is gevallen. Voor de sport is het ontzettend jammer. Voor de stad net zo. En wat dacht u van de spelers? Voorn bijvoorbeeld had prima in Groningen gepast maar door alle vertragingen en gedoe is dat nu geen optie meer. Nieuwe mensen aan de leiding met frisse ambities en gezond verstand zouden wellicht een kans moeten krijgen. Maar dat zal deze zomer niet meer lukken. We gaan de competitie in met 9 teams die gaan strijden voor het kampioenschap. Laten we hopen dat de komende jaren dat aantal weer gaat stijgen!

In Groningen doen we het momenteel met ongeveer 187 BBC leden, bijna 1400 seizoenkaarten en een aantal prima sponsoren. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met een paar weken zijn we daar ook helemaal klaar voor.

Tot slot, niet van een bandje maar gewoon uit het hart: DEFENSE!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten