zaterdag 29 september 2012

290912: Een geslaagde Open Dag


Een Open Dag hoort bij een topclub uit Groningen. Vandaag heeft dat maar weer bewezen. 1300 bezoekers bij de spelerspresentatie en zo’n 1800 aanwezigen bij de laatste oefenwedstrijd. Een geslaagde dag voor de fans, de club en de organisatie.  

Het forum werd door ongeveer 75 mensen bezocht en de vragen die werden gesteld waren goed, nuttig en relevant. De vijf mannen op het podium gaven keurig antwoord op alle vragen en de sfeer was goed. Absoluut voor herhaling vatbaar. Alleen het gesneuvelde glas vol met rietjes was een minpuntje maar verder was het een begin van weer een mooie traditie.  

De daaropvolgende spelerspresentatie was imposant en indrukwekkend. De spelersbus met Adrie achter het stuur kwam de hal binnenrijden en de reclame op de zijkant van de bus was voor iedereen mooi en groot zichtbaar. Eén voor één kwamen de spelers naar buiten en met een kind en een bal in de hand stelden ze zich op. De ballen die het publiek in gingen werden enthousiast ontvangen en zo liggen er nu in 10 verschillende huizen een bal met handtekeningen van de spelers. 

Daarna was daar de speluitleg waarbij scheidsrechter Harryvan te hulp schoot voor de meest ingewikkelde vragen. Nooit geweten dat een speler theoretisch 5 technische fouten kan halen in een wedstrijd. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te leren. De 50 aanwezigen hebben hun kennis weer bijgespijkerd want basketbal is en blijft soms toch een ingewikkeld spelletje.  

En toen de wedstrijd tegen Leuven. Na een intensieve dag was het voor de spelers natuurlijk heerlijk om weer eens voor de eigen supporters te spelen. Jessey schoot weer met scherp en Jason was ook helemaal los met 22 punten en 8 rebounds. Dit was niet DE dag van Maurice Miller. 9 turn overs, geen veldscores maar alleen 9 punten uit vrije worpen en 4 persoonlijke fouten. Nee, dit zal vanaf volgende week wel anders moeten want hij is wel de man waar alles begint. Dimeo was voor hem een prima invaller met 9 punten en 5 assists. Boykin blinkt niet uit in punten er rebounds maar zijn werklust en inzet zijn erg prettig om te zien. Het zelfde geldt voor Kingma. Hij pakte 8 rebounds maar aanvallend moet het nog wel 2 niveaus omhoog. De ploeg moest het vandaag vooral hebben van het afstandschot want inside hadden ze weinig te zoeken. Ook Thomas kon daar geen potten breken. Hij speelde ook wat ongelukkig maar dat zal ongetwijfeld wel verbeteren in de komende periode. Over de coach van de tegenstander zullen we het maar niet hebben. Gewoon een foute man die nota bene dreigde zijn team van het veld te halen. Bemiddelaar Salem deed zijn plicht en zorgde er in ieder geval voor dat de fans naar 40 minuten basketbal konden kijken.  

Kortom, een geslaagde dag. Ook de live stream werkte naar behoren.  En voor diegene die het hebben gemist, wist u dat Jessey in een huurhuis woont en dat Nijestee ook koopwoningen heeft?
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten