maandag 16 augustus 2010

160810: Het seizoen is begonnen


Een kleine 500 mensen waren aanwezig in Martiniplaza bij de eerste training en zagen veel oude bekenden en 2 nieuwelingen. De inzet van Henry Bekkering was meteen al goed te zien en de kwaliteiten van John Turek waren vooral herkenbaar. De rest van de spelers kennen we natuurlijk al goed en het was vooral leuk om ze nu weer samen te zien. Hier en daar moeten er nog wat kilo's worden weggetraind maar die zullen binnenkort als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen.

Voor het nieuwe seizoen heeft Marco weer een thema bedacht. Hier een korte uiteenzetting daarvan. De rest is later te lezen op de site van GasTerra Flames.

Het thema: Het jaar van Donar. De heerschappij.

We kennen het allemaal, de naam Donar. Thor, ook wel Donar genoemd, is de God van de Donder. Mjöllnir is de naam van zijn hamer. De symbolische veroorzaker van de bliksem. Mist nooit zijn doel en slaat altijd raak. Thor heerste en was altijd de winnaar. Onoverwinnelijk en bikkelhard. Deze symbolieken gebruikt Marco van den Berg het komende seizoen voor GasTerra Flames.

Thor oftewel Donar, donder en bliksem staan dit jaar symbool voor de heerschappij van Donar. Als je dit vertaalt naar het basketbal dan betekent het, als team de regie naar je toe willen trekken en altijd willen heersen. De beste willen zijn en hét te kloppen team van de eredivisie zijn. Hier hoort ook bij, de ingezette lijn van de afgelopen twee seizoenen doorzetten. Voor het eerst in de geschiedenis van Donar een beter vervolg geven na een behaald kampioenschap. Die positie willen vasthouden en uitbouwen. Donar was in de geschiedenis een heersende god en dat willen wij ook zijn. We willen de beste zijn en dat aan het einde van het seizoen ook bekronen. Heersen en bovenaan staan.

1 opmerking:

  1. Groetjes en fijn seizoen toegewenst!

    en.... verwacht weer mooi 'schrijfwerk' van je. Tot Donar!

    BeantwoordenVerwijderen