zaterdag 7 augustus 2010

070810: Nog een dikke week

Time flies. Nog een dikke week en de eerste training staat alweer op het programma. De komende dagen zullen de spelers naar Groningen toekomen en kan het feest weer gaan beginnen. John Turek zal wat later in Groningen aankomen. De reden daarvan is dat zijn pasgeboren zoon nog een paspoort moet ontvangen en dat soort administratieve zaken kosten nou eenmaal tijd. Feit is dat hij er enorm zin in heeft om hier weer te gaan spelen. Met name het feit dat zijn vriend JD ook in Groningen speelt is voor hem zeer positief.

De diverse teams krijgen nu eindelijk enige vorm. Amsterdam, veel te laat bekend geworden natuurlijk, doet uiteindelijk wel mee maar richt zijn pijlen met name op de talenten en de jeugd. Van Rotterdam weten we eigenlijk nog helemaal niks. Leiden en Bergen op Zoom hebben zich allebei goed versterkt en dat maakt de competitie alleen maar aantrekkelijker. Boise State heeft zo langzamerhand echt iets met Nederland. Het komende jaar spelen 4 spelers van dat college in onze competitie. Naast JL en Bausch gaat Sanchez naar Leeuwarden en Tyler Tiedeman naar Bergen op Zoom. Een goede ontwikkeling. Leuk voor de mannen dat ze elkaar hier treffen en goed voor het niveau van het Nederlandse basketbal.

Wist U trouwens dat er naast de dvd ook nog een boek zit aan te komen van het kampioensjaar? Ik heb reeds het één en ander over de inhoud gehoord en ik kan nu al vaststellen dat het boek absoluut bij de verzameling hoort. Het seizoen 2009-2010 was mooi, succesvol en iets om nooit meer te vergeten. Daar hoort een dvd en een boek gewoon bij. In de koude wintermaanden nog even nagenieten van het succes en de sfeer en terugblikken op al die schitterende momenten. Zoiets is over 10 of 20 jaar nog steeds prachtig om te hebben.

Over de vervanging van de muziekman zijn nog weinig berichten naar buiten gekomen. Pascal zal niet zomaar één twee drie vervangen kunnen worden maar wellicht is er al iemand gevonden die zijn hele ziel en zaligheid in dit onderdeel van de sfeer zal gaan stoppen. Want, één ding is zeker: Basketbal is een geweldige sport maar de sfeer, het entertainment en amusement horen daar absoluut bij. We zijn de laatste jaren in Groningen al aardig verwend geraakt met het randgebeuren en dat is iets wat absoluut in stand moet worden gehouden. Met de juiste mensen op de juiste plek zal dat ongetwijfeld ook de komende jaren wel goed komen.

We zien elkaar binnenkort weer. Het wordt ook wel weer es tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten