maandag 12 juli 2010

120710: Sport!

Van Wimbledon heb ik dit jaar weinig meegekregen. Nadal heeft bij de mannen gewonnen geloof ik maar dat was dan ook wel het enige. De afgelopen weken was het met name voetbal wat de gemoederen bezighield en de afgelopen week kwam daar de Tour de France nog bij.

De WK. We hebben er van kunnen genieten. Voetbal in HD op de tv en het Nederlands elftal deed het bijzonder goed. Tijdens de finale was zelfs de familie Kammenga uut Grunn live aanwezig. Of je het vakantiegeld nou uitgeeft aan een Vespa of aan een retourtje Zuid Afrika, ieder zijn ding. Helaas zagen ze net als vele andere miljoenen mensen dat het niet zo mocht zijn. Maar, als tweede eindigen op een WK is voor een klein landje helemaal zo gek nog niet. En waar lag het aan dat we de wedstrijd verloren? Het geluk wat in een aantal voorgaande wedstrijden wel aanwezig was, was nu verplaatst naar de Spanjaarden. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en dan worden andere factoren doorslaggevend.

Maar goed, nu gaan we nog twee weken verder met het fietsen in Frankrijk. Leuk. Tijdens het verslag van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot op de televisie ben ik nu al een paar keer in slaap gevallen maar werd gelukkig telkens net voor de finish weer wakker. De beide mannen weten veel van het fietsen maar het gezellige theekransje is soms ook wel een beetje veel van het goede. De woorden ‘vals plat’ van Ducrot zouden verboden moeten worden. Elke dag komen ze wel een keer voorbij. En Dijkstra weet ondertussen meer van de diverse kastelen in Frankrijk dan menig VVV kantoor. De zogenaamde avondetappe van Mart Smeets mag wat mij betreft van de buis. Doordat het voetbal nu is afgelopen zal hij vanaf nu mogen uitzenden op een normaal tijdstip maar van mij hoeft het niet. Smeets heeft last van te veel zelfverheerlijking. Ik krijg zo langzamerhand de kriebels van zijn manier van interviewen en de manier waarop hij zijn kennis naar voren wil laten komen. Kortom, tijd voor fris bloed!

Tja, je moet wat in de basketballoze zomer. Nieuwtjes zijn er nauwelijks. Ja, LeBron James gaat naar Miami en Sjors Poels gaat naar Belgiƫ. Het ene nieuwtje had iets meer impact dan het andere maar opvallend waren ze beide wel. Donar kan deze zomer rustig genieten van het kampioenschap en langzaamaan vooruit gaan kijken naar het nieuwe seizoen. Zoals al eerder gezegd, hier en daar zullen nog wat cruciale plekken binnen de medewerkergroep moeten worden ingevuld maar dat zal ook allemaal wel weer goed komen. Dus wat rest ons? Wachten tot 16 augustus, de eerste training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten