zondag 5 oktober 2008

07102008: De eerste ronde

Het feest gaat weer beginnen!
Tijdens het afgelopen weekend zijn de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie al weer gespeeld en vanavond zijn wij dan eindelijk aan de beurt. En deze wedstrijd is er meteen ook één op het hoogste niveau, namelijk tegen de landskampioen van afgelopen seizoen, Amsterdam. De Amsterdammers werden op 1 juni van dit jaar na een zinderende finalereeks uiteindelijk kampioen door Den Bosch in de zevende wedstrijd te verslaan.

Sinds dat moment is er weer veel gebeurd in basketballand. De meeste clubs hebben zich flink versterkt en wij hebben, komend uit een diep dal, alles gelukkig weer voor elkaar gekregen om de competitie vandaag goed te beginnen. In de afgelopen weken heeft u al meerdere oefenwedstrijden kunnen bekijken om zo een beeld te krijgen van het nieuwe team en natuurlijk de nieuwe coach, Marco van den Berg. Tijdens de drukbezochte open dag van vorige week zondag werden vervolgens alle spelers aan het publiek gepresenteerd, was de ‘nieuwe’ mascotte te bewonderen en hadden we voor het eerst dit seizoen de kans om elkaar weer te ontmoeten in de vertrouwde basketbalomgeving van Martiniplaza. De wedstrijd die daarna werd gespeeld tegen het Duitse team Cuxhaven was er één om in te lijsten. Er werd op een bijzonder hoog tempo gespeeld en dat leidde tot een overtuigende overwinning met een bijzonder hoge uitslag 115-76. In die wedstrijd zagen we al duidelijk de contouren van het huidige team. Inside hebben we de nodige mankracht met Zoran Krstanovic, Ransford Brempong en Daniel Novak en van buiten zijn Chaz McCrommon, Will Whittington, Rogier Jansen en Torey Thomas de gevaarlijke mannen die je wel om een boodschap kan sturen. Dit aangevuld met Aron Royé, Bas Rozendaal, Simon Conn, Stefan Mladenovic en de inzetbare jeugdspelers kunnen we vaststellen dat het team er klaar voor is en, net als wij, maar wat graag aan de competitie willen gaan beginnen.
Wellicht heeft u ook al het nieuwe magazine gelezen waarin alle spelers kort hun verhaal doen over het huidige team en hun redenen waarom ze naar Groningen zijn gekomen. Bovendien is er een interview te lezen met de nieuwe coach en kunt u ook allerlei achtergrondinformatie vinden over het nieuwe komende seizoen. Kortom, wij zijn er klaar voor! U ook?

De tegenstander van vanavond heeft zich in de afgelopen zomer flink versterkt. Met Victor Thomas, Orien Greene en Clint Harrison hebben ze in Amsterdam een paar Amerikanen in huis gehaald die samen met de spelers die zijn gebleven maar één doel hebben, het prolongeren van de titel en zover mogelijk zien te komen in Europa. Het mag wat kosten allemaal. Daarom heeft men in Amsterdam een extra strategische partner aangetrokken met de naam Eclipse Aviation. Niet geheel toevallig is dit bedrijf, dat zakenjets verkoopt en samenwerkt met mensen als Vladimir Poetin, ook in handen van investeerder Roel Pieper die met zijn vele ondernemingen nu echt dé geldschieter is van het Amsterdamse basketbal.

We zullen het zien allemaal. Nergens staat beschreven dat teams met een grotere begroting per definitie hoger eindigen of kampioen zullen worden. En gelukkig maar. De bal is rond en elke wedstrijd begint gewoon met 0 tegen 0. Eén ding is zeker en daar kan geen geld tegenop, de steun van het fanatieke thuispubliek heeft absoluut een stimulerende werking op het team en wat dat betreft staan we hier in Groningen al zeker met 10-0 voor.

Mensen, geniet van deze dag en natuurlijk van de wedstrijd. Let’s be loud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten