vrijdag 10 oktober 2008

11102008: De derde

Zo, de kop is eraf. De competitie is in de afgelopen week weer in alle hevigheid losgebroken. De ouverture van het nieuwe seizoen mocht er zijn, zeker hier in Groningen. De wedstrijd van afgelopen dinsdag was niet alleen op sportief vlak een geweldige uitdaging maar ook het organisatorische deel bleek prima voor elkaar en daar zijn zeker de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan.

2650 toeschouwers waren op deze dinsdagavond naar Martiniplaza gekomen om de eerste wedstrijd van het nieuwe team te aanschouwen. Logisch dat er rijen stonden bij de verschillende punten bij de kassa voorafgaand aan de wedstrijd. Velen moesten hun gereserveerde zitplaats nog afhalen en dat leidt bij zo’n eerste duel altijd tot een paar opstoppingen. Verder liep het allemaal gesmeerd en was de sfeer weer als vanouds. Een kritische noot was na afloop te lezen van een zekere Bert die de prijs van dit boekje (één euro) als grootste tegenvaller van de avond beschouwde. Gelukkig zijn er grotere rampen maar voor deze Bert is het waarschijnlijk toch een heel bedrag. De kosten-batenanalyse van dit product zullen we u gemakshalve nu niet mee lastig vallen maar als dit de grootste tegenvaller was dan is er, zogezegd, zeker hoop.

Maar goed, nog even weer terug naar afgelopen dinsdag. De plannen voor dit seizoen van Amsterdam zijn helder en daar hebben ze ook duidelijk de juiste spelers voor aangetrokken. De nieuwelingen in het team drukten nog niet nadrukkelijk een stempel op het team maar dat was voor dit eerste competitieduel ook nog niet verwonderlijk. Met name de oudgedienden Gipson en Wyatt namen het team op sleeptouw en lieten bij vlagen prachtige acties zien die zelfs door het Groningse publiek werden gewaardeerd.

De ploeg van onze nieuwe coach Marco van den Berg heeft afgelopen dinsdag laten zien dat ons dit seizoen nog heel wat staat te wachten. Vol overgave en inzet werd er keihard gewerkt en dat leidde tot een prachtige wedstrijd om naar te kijken. In het eerste kwart nam ons team duidelijk de leiding en zo werd dit kwart ook winnend afgesloten. Vooral in het tweede kwart trok Amsterdam de riemen even stevig aan en kwamen wij inside tekort. Dit kwart wonnen de Amsterdammers met 17-26 en zo werd de ruststand 33-40. Het derde kwart was weer in ons voordeel en het laatste kwart wisten de Amsterdammers met 2 punten verschil te winnen. De uiteindelijke stand werd 75-80 en dan mag je constateren dat het close was maar dat de tegenstander op cruciale momenten toch net iets beter was. Deze eerste wedstrijd was meteen een flinke vuurproef die ook voor de spelers wellicht de nodige spanning met zich meebracht.
Will, die bekend staat als een echte schutter, wist het vizier nog niet helemaal op scherp te krijgen en schoot uiteindelijk maar 2 van zijn 17 pogingen raak. Ook Rans bleef een beetje achter met 6 punten en 5 rebounds maar gelukkig waren er ook hele goede voorbeelden. Chaz deed het uitstekend en verzilverde van zijn 16 pogingen er 15 waardoor hij uiteindelijk op 23 punten uitkwam. Ook Rogier liet zien dat hij niet voor niks in Groningen is gebleven en met zijn inbreng duidelijk aanwezig was. De nieuwe ploeg is nu eindelijk begonnen aan het echte werk en dat zal voor velen als een bevrijding voelen. Samen met onze steun zal het alleen maar beter worden en kunnen we nog tot grote hoogte stijgen.

Vandaag spelen we een wedstrijd tegen het altijd welkome Nijmegen. Die ploeg is voor een groot deel dit jaar intact gebleven maar hebben zich in ieder geval versterkt met de u vast wel bekenden, Raoul Heinen en Erik Nelson. Wedstrijden tussen Groningen en Nijmegen hebben altijd iets speciaals en dat zal vanavond niet anders zijn. Toch is het doel helder vanavond, de punten blijven gewoon in Groningen. Afgesproken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten