dinsdag 31 maart 2009

070409: Nieuws

Te veel om op te noemen. Die conclusie is wel te trekken. Normaal gesproken informeren we u langs deze weg graag over de laatste nieuwtjes in basketballand. Maar in de laatste weken is er echt bijzonder veel gebeurd en bovendien is uw laatste bezoek aan een thuiswedstrijd van de Capitals minimaal al meer dan een maand geleden! Dat ligt niet aan u maar aan het vreemde speelschema zoals dat van te voren al vaststond. Vervelend maar helaas niks aan te doen.

U zult begrijpen dat we u langs deze weg dus niet overal over kunnen informeren. Anders was dit boekje zeker drie keer zo dik als dat het nu al is. Een aantal belangrijke zaken willen we nog wel even de revue laten passeren.

Laten we beginnen met de bijzondere prestatie die het onder18 team heeft geleverd door op 29 maart in Almere in de finale van de bekercompetitie te hebben gestaan. Die finale, die werd gespeeld tegen het U20 team van Den Helder, werd weliswaar verloren maar het feit dat de ploeg onder leiding van coach Martin Scheltes überhaupt in de finale stond is zeker een compliment waard. Ondanks het feit dat het verschil tussen de twee teams in die finale maar één leeftijdsgrens was, waren de verschillen toch groot. In het team van Den Helder speelden meerdere jongens met eredivisie-ervaring en bovendien waren ze fysiek een stuk sterker. Toch heeft ons U18 team die finale weten te halen en daarvoor hadden ze andere U20 teams al verslagen. Ook in de competitie doet de ploeg het erg goed. Vandaar dat we nu graag even van de gelegenheid gebruik maken om dit team absoluut de complimenten te geven. Chapeau!

De bekerfinale bij de heren werd gewonnen door de ploeg uit Den Bosch. Sinds de coachwissel gaat het een stuk beter met Eiffel en weten ze daar opeens ook wat verdedigen is. Voor hun tegenstander waren de druiven best zuur. De Amsterdammers presteren bijzonder goed dit seizoen en hebben ook Europees gezien uitstekende resultaten geboekt. Voor de ploeg onder leiding van coach Arik Shivek waren er dit jaar drie prijzen te winnen. Twee daarvan, een Europese prijs en de beker, zijn voor hen nu reeds verleden tijd. Voor de derde prijs, en wellicht ook de belangrijkste, moet er de komende weken nog heel wat gebeuren. Bovendien heeft men in Amsterdam niet alleen zorgen om de lage bezoekersaantallen maar nu ook om het eigen huishoudboekje. In de competitie staan ze nog met vlag en wimpel bovenaan maar dat wil zeker niet zeggen dat het landskampioenschap al een feit is. Het thuisvoordeel voor de play-offs hebben ze al wel veilig gesteld. Al zou je je kunnen afvragen of dat in Amsterdam wel een voordeel is…

Nog zo’n hoogtepunt. Heeft u toevallig het scoreverloop gevolgd van de uitwedstrijd van 26 maart van de Capitals tegen Leiden? Je zou het bijna bizar noemen. De vorige uitwedstrijd in Leiden hadden we verloren en halverwege deze wedstrijd leek het dezelfde kant op te gaan. 18 punten stonden we achter maar uiteindelijk wist het team toch nog de punten mee naar Groningen te nemen. De eindstand werd uiteindelijk 77-79. Vooral dankzij een weergaloze Chaz McCrommon die met zijn 21 punten en 12 rebounds liet zien weer helemaal terug te zijn. Veerkracht, karakter en inzet. Dat zijn de kernwoorden die in dit geval de overwinning hebben zeker gesteld. Dat belooft nog wat voor de komende play-offs!

Elders in dit boekje kunt u nog een verhaaltje lezen over de net aangestelde assistent-coach die het komende seizoen de ploeg gaat versterken. Ook dit nieuws moet hier zeker even worden genoemd. Hein Gerd Triemstra, de man die al een heel verleden in Groningen heeft, wordt toegevoegd aan de technische staf en zal zijn ervaring, kennis en kwaliteiten gaan gebruiken om komend seizoen coach Marco te gaan assisteren. Een prima keuze. Hein Gerd ziet het als een uitdaging om deze rol op zich te gaan nemen en verwacht nog veel van Marco te kunnen leren. Daarnaast kan hij met zijn knowhow de ploeg zeker een handje helpen. Bovendien is het gewoon prachtig om te zien hoe hij zich hier in Groningen elk jaar verder heeft ontwikkeld en het steeds een stapje hoger zoekt. We wensen Hein Gerd veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Tot slot willen wij u er graag nog even op wijzen dat de laatste twee thuiswedstrijden van de reguliere competitie van dit seizoen volgende week al worden gespeeld. Dat er daarna nog zeker meer thuiswedstrijden zullen volgen in de play-offs is natuurlijk een feit maar wanneer die precies worden gespeeld hangt sterk af van de uiteindelijke rangschikking. De wedstrijden van volgende week worden gespeeld op Paasmaandag en twee dagen later op woensdag 15 april. Niet echt dagen van de week waarop de echte Capitals-fans al op hun opperbest zijn maar in dit geval maken we daar zeker en graag een uitzondering voor. Zet u het vooral in de agenda want we zien u natuurlijk volgende week graag weer terug.

Voor nu, een goede wedstrijd gewenst en, let’s beat the Seals!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten