dinsdag 31 maart 2009

070409 Voorwoord: Nog vijf te gaan

In de reguliere competitie staan er voor de Hanzevast Capitals nu nog vijf wedstrijden op het programma. Op de ranglijst is een bijzonder spannende volgorde te zien waarbij de nummer 2 tot en met de nummer 6 qua punten elkaar weinig verschil maken. De komende weken zal blijken wie het thuisvoordeel voor de Play-offs uiteindelijk weet binnen te slepen.

Het zijn belangrijke weken voor de basketballers en natuurlijk ook voor ons. Na de laatste thuiswedstrijd, die al meer dan 4 weken is geleden, heeft het team onder leiding van coach Marco vier uitwedstrijden moeten spelen. De resultaten waren wisselend maar we doen nog volop mee voor een plek bij de eerste vier. De wedstrijden die nu nog op het programma staan zijn daarvoor bepalend en daarom moeten nu veel van de beschikbare punten worden gepakt. Vanavond is Den Helder aan de beurt. Het team onder leiding van coach Remy de Wit heeft het zwaar dit seizoen. Een plek bij de eerste acht is voor hen dit jaar niet weggelegd maar het team heeft in de afgelopen maanden wel laten zien dat het absoluut veerkracht kan tonen.

Eind maart werd bekend dat de hoofdsponsor van de ploeg uit Den Helder failliet was gegaan. De kans is groot dat er meer teams in de eredivisie zijn die hetzelfde lot helaas zullen moeten ondergaan. De crisis zal ook zeker in de sportwereld duidelijk merkbaar worden. Gelukkig heeft de staf van Den Helder het voor elkaar gekregen om het team dit seizoen gewoon af te laten maken. De komende zomer kan dan worden gebruikt om op zoek te gaan naar een nieuwe geldschieter.

Na vanavond spelen we nog twee uitwedstrijden en twee thuiswedstrijden. Theoretisch gezien zijn er dus, inclusief vanavond, totaal nog tien punten te pakken en dat zou met maximaal rendement betekenen dat we een goede uitgangspositie voor de komende play-offs hebben. Maar, de bal is rond en alles kan. Natuurlijk gaan we daar wel voor en weten we pas na 18 april precies hoe de zeilen er bij staan.

Met uw steun zouden we haast al kunnen vaststellen dat we zes van die tien punten al in de pocket hebben. Waarom? Simpel, de thuiswedstrijden hier in Martiniplaza spelen we altijd met een speler meer. Die zesde speler, dat bent u! Nu moeten we als supporters laten zien waar we al het hele seizoen op hebben geoefend. Ondersteun de ploeg op weg naar de overwinning!

Een fijne en succesvolle wedstrijd gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten