woensdag 2 juni 2010

020610: de zomer

Na een paar dagen van bezinning en basketbalrust gaan we zo langzamerhand weer over tot de orde van de dag. De spelers zijn bijna allemaal vertrokken naar huis of naar een vakantieadres en voorlopig is er eventjes weer genoeg gefeest. Dat het een geslaagde meimaand was is meer dan duidelijk. Natuurlijk hopen we dat mei 2011 ook zo zal gaan worden maar het is voorlopig eerst nog maar de vraag of we straks wel aan een gewone competitie kunnen gaan beginnen. Zelfs Den Bosch blijkt nu in de financiële problemen te zitten dus deze zomer wordt voor veel clubs één om geld bij elkaar te verzamelen.

Dat de malaise ook in de sport merkbaar zou gaan worden lag al lang voor de hand. Dus eigenlijk is het niet zo verbazingwekkend. Maar toch, als je kijkt naar het niveau en het aantal clubs wat nog in de eredivisie kan spelen komend jaar, dan is het moment om je enigszins zorgen te gaan maken nu wel aangekomen. Alhoewel, wie zijn probleem is het eigenlijk. Stel dat we er budgettair en qua kwaliteit met de kop en schouders boven uit gaan steken dan zeg ik, vooral doen! De Europese wedstrijden zullen daarentegen veel energie en arbeid gaan kosten dus in die zin heft het elkaar wel weer op. Ik heb totaal geen problemen met nog een seizoen de beste te zijn en uiteindelijk één of twee bekers binnen te kunnen slepen. Dat andere clubs problemen hebben is niet onze schuld. Wij hebben in het verleden ook wel eens problemen gehad toen andere clubs juist veel meer geld hadden. Nu zijn de rollen even omgedraaid en dat mag best! Sterker nog, we hebben het ook verdiend. Kijk even naar het draagvlak in Groningen. Alle andere clubs zijn er, zonder het te noemen, maar wat jaloers op en zouden maar wat graag zo’n basketbalcultuur in hun eigen omgeving willen hebben, Zoiets stamp je ook niet zomaar uit de grond. Dat kost veel tijd en inzet. Wij hebben het hier, in de Top of Holland, wel, en met die gedachte is het heerlijk om de zomer in te gaan.

Ja, de zomer. De temperaturen gaan omhoog en het uitzicht is opeens weer een stuk vriendelijker. Tijd om te genieten van het buitenleven maar dan wel natuurlijk in een shirt van Donar of van GasTerra Flames. Die shirts gaan de komende weken de hele wereld over en worden door vakantiegangers trots gedragen omdat ze fan van Donar zijn. Een aardig idee wellicht, maak van jezelf een foto in zo’n shirt op een heel bijzondere plek. Mail deze vervolgens naar deze site of naar de club. Na de zomer kunnen we dan een mooie compilatie maken van deze foto’s en bovendien worden ze hier op ToH zeker geplaatst!

De komende weken zal hier meer over andere dingen dan basketbal worden geschreven met natuurlijk altijd wel een kwinkslag naar de sport. Zo beginnen we straks aan het WK voetbal. Geen blauw-wit maar oranje. Ik gok dat Nederland die finale wel zal gaan halen. En voor diegene die nu op vakantie gaan, heel veel plezier gewenst.

2 opmerkingen: