donderdag 27 mei 2010

270510: de huldiging



Na 1982 en 2004 is het nu in 2010 voor de derde keer weer gebeurd. Groningen, Donar, is landskampioen basketbal in Nederland. De afgelopen weken leek er bijna niks anders meer te bestaan dan basketbal. Dat is de afgelopen jaren een herkenbaar patroon voor de maand mei maar deze duurde gelukkig weer net even langer dan de voorgaande jaren.

Na een enorm succesvol seizoen konden gisteravond zo’n 7000 mensen voor de laatste keer kijken en luisteren naar de helden van dit jaar. Een heerlijk toetje voor de echte basketballiefhebber. Marco stal de show met zijn striptease. Zijn Donar-jas betekent veel voor hem en dat wilde hij maar wat graag aan de fans duidelijk maken. Na de feestelijkheden op de Grote Markt ging het feest nog lang door in het NewsCafe. Vanaf vandaag wordt alles weer normaal en besef je je dat er op deze wereld toch ook nog andere dingen zijn dan basketbal. O ja? Bijvoorbeeld, Sieneke die niet door de voorronde is gekomen, Balkenende die de presentatrice lief vindt kijken en vervolgens het hele land over zich heen krijgt. Of Robben die aangeeft toch het liefst van rechts te komen. Kijk, dat zijn berichten die nu pas doordringen omdat het seizoen van Donar nu echt voorbij is.

Wat hebben we kunnen genieten van deze prachtige sport. En dan het seizoen ook nog afsluiten met de mooiste prijs die er bestaat, het kan niet beter. Ondanks het feit dat de Hype toch een beetje minder was dan in 2004 was het toch absoluut een geweldig feest. Het doel is nu om niet weer zes jaren te hoeven wachten op een grote prijs. Ook komend seizoen gaan we voor de hoofdprijs en zal de maand mei 2011 waarschijnlijk weer een hele drukke worden.

Een ieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan het succes van dit seizoen wil ik bedanken en natuurlijk ook feliciteren. Kampioenen, dat zijn we. Een heel jaar lang. Heerlijk.

Foto van fototopshot.nl Bedankt Collin.

1 opmerking: