donderdag 6 mei 2010

060510: 1-1

Brrrr… wat was het spannend in Leiden. De kwartstanden waren 20-14, 42-44, 55-64 en de eindstand na een paar bloedstollende slotminuten 74-79. De stand is nu 1-1 en we kunnen gaan beginnen aan een best-of-three tegen de Leidenaren! Zaterdag het vervolg hier in Martinplaza.

Het andere duel tussen Bergen op Zoom en Leeuwarden is ondertussen niet zo spannend meer. De kans is groot dat de ploeg van Erik Braal het zaterdag afmaakt en zich vervolgens rustig kan gaan voorbereiden op de grote finale. Natuurlijk zou het leuk zijn als Leeuwarden nog wat terug kan doen maar 2-0 achter is in een best of five niet echt florissant te noemen.

Groningen – Leiden. Het was mooi geweest als deze serie de finale van dit seizoen was geworden. De spanning druipt er af. Deze twee ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd en dat maakt deze serie tot een waar spektakel. Beide ploegen verloren hun eerste thuisduel en daarmee staat alles nu weer gelijk. Alhoewel, het thuisvoordeel is nu weer terug in onze handen en dat moet nu maar eens echt gaan renderen. Van de drie mogelijk resterende duels worden er twee in Groningen gespeeld en daarmee zijn we zeker in het voordeel. De spanning die de spelers in het eerste thuisduel voelden moet nu wel zijn weggespoeld want we zijn weer bijna een week verder en bovendien, ze hebben in Leiden laten zien dat het kan.

Morgen komen Gibson en Toon weer naar Martiniplaza. De rest van het team komt natuurlijk ook gezellig mee maar laten we eerlijk zijn, het gaat toch echt om deze twee heren. Gibson gaf na de wedstrijd van een week geleden aan dat hij het juist heerlijk vindt dat hij hier mag spelen in een hal met zoveel enthousiaste supporters. Het lawaai geeft hem een kick om beter te presteren. Een prominente Groninger stelde gisteravond voor om Martiniplaza morgen volledig te laten zwijgen op het moment dat Gibson aan de bal is. Geen raar idee eigenlijk. De spelverdeler vindt het fijn om in zo’n hekenketel te spelen? Ok, dan houden we ons helemaal stil op het moment dat hij zijn ding doet en gaan we helemaal uit ons dak als wij weer tot scoren komen. In de praktijk zal het waarschijnlijk niet helemaal uit de verf komen omdat Leiduhh ook supporters heeft en die zullen zich niet gaan houden aan de oproep die wij hierover zouden kunnen doen. Lawaai en enthousiaste supporters horen bij het basketbal en zeker hier in Groningen. Dat is één van de redenen waarom er zoveel mensen bij de wedstrijden aanwezig willen zijn. Morgen zullen er waarschijnlijk weer rond de 4000 mensen aanwezig zijn en dat belooft dus weer een leuk feestje te gaan worden.

Wat zou in de rest van deze serie wel eens de doorslag kunnen gaan geven? Conditie. Vorige week viel het al op dat een aantal spelers van Leiden vanaf het derde kwart bekaf waren. Gibson kreeg last van kramp en Boxley liep regelmatig met zijn tong op zijn schoenen. Aangezien de wedstrijden nu snel op elkaar volgen is het uithoudingsvermogen een heel belangrijk onderdeel aan het worden. Dus, de eerste helft gewoon op een normaal tempo spelen en lekker meedoen en dan in de tweede helft twee tandjes bijschakelen. Tjakka!

Bedenk een leuk bijschrift bij de foto. Zelfs de spelers zijn onder de indruk.

1 opmerking: