donderdag 13 mei 2010

130510: Finale!

23 punten, 3 rebounds, 5 assists, 2 steals in 34 minuten speeltijd. Hij liet vandaag zien wat hij allemaal in zijn mars had. Liet zich niet provoceren door zijn directe tegenstander en nam de leiding volledig op zich. Mag ik u opnieuw voorstellen aan de nummer 4, Robby Bostain.

De laatste wedstrijden had hij last van spanning en druk. Hij was niet de leider zoals we het graag van hem zouden willen zien. Maar vandaag nam hij revanche. Met kop en schouders was hij de belangrijkste man bij Donar. Hij zat de hele wedstrijd in een flow en had maar één doel. Winnen! Tim volgde in zijn kielzog en liet vandaag ook zien wat hij kan. Deze twee mannen hadden het dinsdag niet echt maar waren vandaag heel belangrijk. De dunk van Tim was niet alleen mooi om te zien maar was ook doordrenkt met karakter, vechtlust en kracht.

Wat mij betreft mag Gibson zijn prijs als MVP van het seizoen nu meteen inleveren. Het is absoluut een goede basketballer maar wat was hij de tweede helft een enorm vervelend mannetje. Trash-talk, dishen, irritant gedrag en niet tegen zijn verlies kunnen. Hij verloor de strijd van Robby en probeerde alles om zich op een negatieve manier te manifesteren. Nee Gibson, zo hoort dat niet. Je bent de prijs niet waardig. Maar laten we eerlijk zijn, dat wisten wij al een poosje.

Het begin van de tweede helft was typerend voor deze twee teams. Een technische voor Toon, een onsportieve voor Slor en Donar bleef gewoon doen wat ze moesten doen. Geen trucjes, geen (althans weinig) gezeik tegen de scheidsrechters maar gewoon hard blijven werken en doen waar je goed in bent. Leiden knakte. Niemand durfde in de ploeg van Toon het initiatief meer te nemen en mentaal knakte er iets.

En dan het gedoe tussen Toon en Marco. ‘Respectloos’ noemde Toon het gedrag van onze coach. Wat er precies is gebeurd weten waarschijnlijk alleen beide coaches maar het werd wel uitgebreid besproken in de persconferentie. Marco’s voorstel om het in klein comité nog es te gaan bespreken viel bij Toon niet meteen in goede aarde maar wellicht zou het beide heren sieren om dit toch binnenkort es te gaan doen. Op de Grote Markt bijvoorbeeld over een week of twee?

Een uitverkocht huis met 4400 bezoekers zag dat het goed was. Het was een prachtige serie tegen Leiden en daarvoor krijgen beide teams de complimenten. We staan in de finale en dat was ook de bedoeling. Bergen op Zoom wordt een heel ander verhaal. Zaterdag gaan we gewoon weer verder…HA!

1 opmerking:

  1. Proficiat, dik verdiend als team. Sterk dat er steeds weer een andere speler opstaat en het voortouw neemt. Maak het nu ook maar af tegen BoZ.
    Succes.

    BeantwoordenVerwijderen