dinsdag 11 mei 2010

110510: 2-2

Radio Noord op de radio en 2 computers aan de praat met live stats van beide wedstrijden. Je hebt er wat voor over als echte basketbalfan! Vooraf waren beide coaches heel duidelijk in hun analyses voor de radio. Toon van Helfteren vertelde dat zijn ploeg dolgraag verder wilde komen in de Play-offs maar dat ze nu al heel tevreden zijn met dit seizoen. Met een beker in de prijzenkast is dat ook een logisch verhaal. Toon zei dat deze strijd tussen Leiden en Donar finalewaardig is, met alle respect voor de andere halve finalisten. Marco merkte vooraf dat zijn spelers duidelijk losser en relaxter waren dan bij de voorgaande wedstrijden. Hij merkte dat al op de heenreis. Hij heeft alle respect voor Leiden maar als onze schoten eindelijk op niveau zouden gaan vallen dan zou het vanavond moeten gaan lukken. Dit seizoen hadden we in en tegen Leiden tenslotte nog niet verloren.

Dan de wedstrijd. Het verschil werd gemaakt in het derde kwart, van 10, naar 13, naar 15 punten voorsprong. In het laatste kwart kwam Leiden volledig terug met vooral vijf vrije worpen op rij na een fout op de driepuntschutter gevolgd door een technische fout. En daarna volgde de verlenging bij de stand 82-82. Uiteindelijk pakte Leiden de winst met 90-88 en zo moeten we donderdag dus echt aan de bak!!

Hoe de grote voorsprong zomaar in het vierde kwart werd weggegeven is een raadsel. Marco vond dat Leiden terecht had gewonnen. Hun schoten vielen wel en bij ons duidelijk niet. Tja, dan kan je niet anders dan de complimenten geven aan de tegenstander. Donderdag wordt dus een mooie apotheose. De beslissing volgt op Hemelvaartsdag 2010.

2-2. Dat betekent dat alles nog mogelijk is. We kunnen stranden in de halve finale of doorstomen naar de finale waar zaterdag Bergen op Zoom wacht. Een prognose? Nee, daar waag ik me niet aan. 50% procent kans en dat geldt voor beide teams. Eerst de griepbacillen zien weg te krijgen en dan op naar de donderdagavond. Wat een ongelofelijk spannende serie!

Op de vraag van Mart Smeets aan Youri Mulder wie hij dacht dat deze serie donderdag zou gaan winnen antwoordde hij: 'Leiden. Met een goeie coach'. Daar maak je hier geen vrienden mee Youri...

2 opmerkingen:

  1. Hoi HJ,

    Beterschap en sterkte. Ook ik heb als ET fan zelfs even aan de Livestats gehangen maar dacht bij 15 pt. verschil dat het wel gelopen was ... dus later even bij Studio Sport naar de beelden gaan kijken van jullie overwinning. Niets bleek minder waar. Wat een apotheose. Overigens mag je niet ontevreden zijn met de % 2pt. en 3 pt.; zeker niet slecht maar het gaat in dit soort wedstrijden om enkele momenten. De fout van jullie topscorer MB op een driepuntsschot kan gebeuren maar vervolgens een T oplopen is op z'n zachtst gezegd niet slim ... Spanning en emotie; daar draait het om en dat zal morgenavond niet anders zijn. Wel prachtig natuurlijk, zo'n 5e beslissende game. Moneytime for the cool guys ... laat je maar zien !!!
    Ik ben geen vriend van Youri en hoop oprecht dat jullie morgen winnen in een ontketend Martiniplaza. TOT IN DE FINALE.
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HJ! Wat een te gekke halve finale! Zo moet het! Als A'dam fan heb ik dit soort wedstrijden de vorige seizoenen mogen beleven. Iets mooiers dan zo'n spannende serie is er niet! Wie donderdag wint wordt kampioen! Succes HJ! Groeten, Pascal P.

    BeantwoordenVerwijderen