zaterdag 8 mei 2010

080510: 2-1

4230 bezoekers en ongeveer evenveel meningen over deze wedstrijd. Prachtig, zo hoort dat ook bij Play-off basketbal. Tijdens die 40 minuten basketbal gebeurt er zoveel dat je er nog uren over kunt napraten. De driepunter van Aron? Het block en de daarop volgende score van Tim? De vrije worpen van Steve? Alle drie speelden ze niet een denderende wedstrijd maar alle drie hadden ze wel een nadrukkelijke rol bij de uiteindelijke beslissing.

Wie niet één maar ondertussen wel twee standbeelden verdient is Jason Ellis. 19 punten, 12 rebounds en 2 fouten in dik 35 minuten speeltijd. Als er iemand in deze serie continue rechtop blijft staan is hij het wel. Wat een keiharde werker en wat een doorzettingsvermogen heeft hij. Ook Dourisseau verdient vandaag weer een grote pluim. Gibson had wederom een zware avond en aanvallend bracht Jason ook precies dat wat nodig was. Bauscher was een beetje ongelukkig met zijn schot maar stond op de belangrijke momenten weer vooraan. Robby was met regelmaat wat onzichtbaar maar verdient ook zeker een voldoende.

Het was gezellig in Martiniplaza. De oproep om allemaal in het blauw te komen had zijn uitwerking. De sfeer was top en iedereen heeft zich ongetwijfeld prima vermaakt. De stand is 2-1 en dat was natuurlijk ook het doel vanavond. Vooraf had Marco er ook een goed gevoel bij. De spanning bij de eerste wedstrijd was bij zijn jonge ploeg groot maar hoe langer de serie duurt hoe comfortabeler een ieder zich gaat voelen. De schotpercentages gaan omhoog en het vertrouwen wordt steeds groter. Een treffende opmerking van hem: ‘je moet niet schieten met je hoofd maar met je lijf’. Die boodschap is helder en duidelijk.

Toon was in de persconferentie een beetje flauw aan het doen. Achteraf gaf hij dat ook toe en zei sorry over het feit dat hij wat bijdehand reageerde op de vraag of de druk nu hoger kwam te liggen voor dinsdag. Natuurlijk is de vraag stellen hem ook meteen beantwoorden maar het is de bedoeling dat Hij het antwoord geeft en met een beetje geluk er zelfs een toelichting op geeft. Maar ach, de man heeft net als iedereen ook emoties en dan wil je wel eens anders reageren dan gebruikelijk. Zand erover. 2-1, dat is veel belangrijker.

Qua frisbees weet ik het nu wel. Het ziet er best leuk uit maar de traditionele danseressen hadden wel wat vaker ten tonele mogen verschijnen. Dat hoort tenslotte bij het basketbal en dat willen we dan natuurlijk ook graag zien. Vandaag was ook Thunder voor het eerst in Plaza te aanschouwen. Wederzijds moeten we nog even aan elkaar wennen. De grootste artiest van de avond was met stip scheidsrechter Paul van den Heuvel. Een aanvallende fout kan je op verschillende manieren duidelijk maken maar hij maakt er een hele show van. De hele dag heeft hij voor de spiegel staan oefenen. ‘Lief, kijk even mee. Zal ik de gestrekte vuist nog iets verder uitrekken? Ik moet tenslotte wel naar Groningen en iedereen moet het natuurlijk wel goed kunnen zien’. Paul, het mag ook wel een beetje minder allemaal. Geef jezelf een waarschuwing en we hebben het er niet meer over.

Basketbal leeft in Groningen. Er zijn al meer dan 700 seizoenkaarten voor het volgende seizoen verkocht terwijl we nu nog volop meedoen om het landskampioenschap. Prachtig. Bergen op Zoom had trouwens even een tegenvallertje vanavond. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot nota bene Monroe van Leeuwarden een hele verre driepunter raak waardoor het daar nu ook 2-1 is. Ooo, wat gun ik het Leeuwarden. Dinsdag gaan we weer verder met de serie en zullen we zien of er beslissingen gaan vallen.

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,

    Proficiat man. Ik heb af en toe even de Livestats bekeken en naar Radio 1 geluisterd. Kwalitatief niet best maar wel een echte Play Off game, zo was het commentaar van Leon Kersten. Met een onbegrijpelijke P die tot de laatste 2 maal leidde voor Groningen, aldus LK. Dus maar niet klagen over de scheidsen. Al word ik persoonlijk ook altijd een beetje onpasselijk van die PvdH. Heeft waarschijnlijk zelf nooit fatsoenlijk kunnen ballen maar vindt het spelletje toch te leuk.
    Succes in Leiden en op naar de finale. Ondanks de mooie opleving van Leeuwarden wordt dat m.i. gewoon BoZ.

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen