zaterdag 15 mei 2010

150510: 1-0

‘We hebben vanavond iets geleerd en daar moeten we iets mee gaan doen’ sprak Erik Braal in de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Wat zou hij hiermee bedoelen. Dat ze in Bergen op Zoom ook witte T-shirts moeten gaan laten maken? Dat Defares toch echt een aantal kilo’s moet gaan afvallen? Dat zijn team qua conditie in twee dagen nu echt aan de bak moet? Of zou hij bedoelen dat basketbal op dit niveau toch een sport is voor echte mannen.

Deze serie heet officieel een finale. Nou, tot mijn spijt moeten we constateren dat de serie tegen Leiden meer op een finale leek dan dit. Donar was niet één of twee maar wel drie niveaus beter dan de tegenstander. Het grote verschil zat vooral in de intensiteit. Hard naar de basket gaan en alles geven. Terwijl wij nog zeker niet onze beste wedstrijd speelden was het bijna sneu om te zien hoe Bergen op Zoom aan deze serie begon. Typerend waren de één tegen één acties van Defares. Rustig in zijn eentje een duel aangaan en hopen dat de bal vervolgens goed zou vallen. Ja, zoiets lukte hem een paar keer maar daar win je geen wedstrijden mee. Voor Defares was het juist even een momentje om bij te komen. Even niet zo hard hoeven rennen en even genieten van de één tegen één. Maar genoeg over de wanprestatie van deze tegenstander.

Wij spelen nog niet eens top maar toch denderden we er over heen. Tim Blue liet vandaag even zien wat hij in zijn mars had. Terwijl in een lokale krant uit het zuiden stond geschreven dat Blue zogenaamd wel terug zou willen naar Bergen op Zoom liet Tim vandaag juist even zien dat er van dat verhaal zeer waarschijnlijk helemaal niks klopt. Hij was gretig, sterk en scherp. Zo hoor je een finaleserie in te gaan. Los van zijn scorend vermogen was ook zijn verdediging grotendeels dik in orde. Met andere woorden, Tim was De man vandaag. Maar eerlijk, de hele ploeg speelde voor een ruime voldoende. Kracht, intensiteit en de wil om te winnen.

4150 bezoekers zagen een finaleonwaardige wedstrijd. Dat lag overigens absoluut niet aan Donar. Je zou haast weer gaan terugverlangen naar de wedstrijd van donderdag. Spanning, sensatie en actie! Hoe deze serie verder zal gaan verlopen weet natuurlijk niemand maar het lijkt wel enigszins voorspelbaar. Ik kan me echt niet voorstellen dat we in de komende wedstrijden een heel ander Bergen op Zoom zullen zien want dit soort dingen verander je niet in een paar dagen. Dus de kans dat we dit jaar kampioen gaan worden is nu een stuk groter geworden. Natuurlijk een prima vooruitzicht maar wel een beetje jammer voor de sfeer en de beleving van deze serie. Wat kunnen we daar nu aan doen? Braal van tips voorzien? Twee van onze spelers aan hem uitlenen? Zelf op 70% gaan spelen? Nee, natuurlijk niet. Het doel voor Donar dit seizoen is helder en daar werkt Bergen op Zoom nu prima aan mee. Bedankt alvast.


De eerste stip op het T-shirt kan nu reeds worden ingevuld. Mooi dat er weer dit soort shirts zijn want het verhoogt de feestvreugde en bovendien ziet het er gewoon leuk en gezellig uit. Martiniplaza zal iets minder blij zijn met de hoeveelheden confetti die er werden geproduceerd want het schoonmaken daarvan is nou niet echt een leuke klus. Nu nog even wat afspraken maken met de procedures rondom de zegetour van de spelers en dan heeft echt iedereen het prima naar zijn of haar zin.

Donar!!

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,
    Proficiat met de klinkende overwinning. Ik denk dat je de Grote Markt alvast kunt gaan schoonmaken, of staken ze bij jullie niet meer? Met een beetje 'pech' zit er een clean sweep aan te komen... mooie woordspeling, niet? Uiteraard is het kampioenschap het hoogste doel maar dan liever met een mooie serie van laten we zeggen 6 of 7 games, toch?
    Misschien ga ik nog een keer in BoZ kijken en wil zeker ook nog naar Martiniplaza komen ... maar dan wel 't liefst voor een puntje/puntje wedstrijd ... die jullie uiteindelijk winnen.
    Succes verder in de serie.
    TvA.

    BeantwoordenVerwijderen