maandag 24 mei 2010

240510: Programma voor 250510

De vijfde

Ja, daar zijn we weer. Niet iedereen was er van overtuigd dat we elkaar hier vandaag zouden treffen. Na de verliespartij van afgelopen zaterdag is het nu tijd voor wedstrijd vijf. Dit zou de laatste van het seizoen kunnen zijn maar niets is zeker. Misschien moeten we donderdag en zelfs zaterdag ook nog aan de bak.

De ploeg van Braal bracht drie dagen geleden de stand op 3-1 en dus is de strijd zeker nog niet gestreden. Gedurende deze finaleserie is de tegenstand van de ploeg uit Bergen op Zoom per wedstrijd groter geworden en dat resulteerde zelfs in hun eerste overwinning. Los van het feit dat we de uitwedstrijd verloren was het voor de meegereisde supporters niet een heel vervelende dag. Bergen op Zoom ligt weliswaar een kolere-eind weg maar de stemming vooraf was uitstekend en de ongeveer 220 Donar-fans waren er helemaal klaar voor. De locatie van de sporthal in combinatie met de uitstekende weersomstandigheden zorgden voor een gezellig samenzijn op de Boulevard waarbij basketbalfans uit alle windstreken bijeen waren gekomen om deze wedstrijd van dichtbij mee te maken. Het vak op de tribune wat voor ons was gereserveerd, was duidelijk te klein voor de enorme Donar-aanhang maar gezellig was het wel. De confetti viel in grote hoeveelheden naar beneden, de vlaggen gaven een mooi beeld voor de andere toeschouwers en allerlei liederen werden massaal in koor meegezongen. We mogen zo langzamerhand als supporters wel geld gaan vragen in het kader van het portretrecht. Tientallen camera’s en fototoestellen registreren ons elke keer weer maar wat graag omdat de uitstraling van het Donar-legioen gewoon indrukwekkend is. Maar, het hielp allemaal niks in het verre Bergen op Zoom, we verloren en dat kwam best hard aan.

Terwijl de Giants steeds beter in hun vel komen te zitten lijkt het wel of wij het steeds moeilijker met ons zelf krijgen. De serie is zwaar en slopend dus vermoeidheid en blessures gaan nu ook zeker een rol spelen maar dat geldt voor beide ploegen. De druk ligt natuurlijk nog steeds bij de tegenstander want nog één verliespartij en ze kunnen op vakantie. Wij moeten, liefst vandaag, nog één wedstrijd winnen om onszelf vervolgens landskampioen te mogen noemen. En wat moeten we daarvoor doen? Dat doen waar we goed in zijn. Niet nadenken over wat is geweest of wat nog kan volgen maar de wedstrijd benaderen als een wedstrijd die we absoluut willen winnen. Zo deden we dat de hele competitie lang en ondanks de vermoeidheid moet dat ook vandaag gebeuren. Conditioneel en qua stand zijn we nog steeds in het voordeel dus spanning hoeft nu geen rol te spelen. Doen wat je moet doen en dat op een goede manier, zoals daar al het hele seizoen op is getraind. Tijdens de afgelopen dagen is de ploeg vooral bezig geweest om terug te kijken naar wat er in de voorgaande wedstrijd niet goed ging. Met die kennis in het achterhoofd beginnen we vandaag gewoon met de stand nul - nul en na 40 speelminuten weten we precies hoe de vork in de steel zit.

Afgelopen zaterdag hebben we een record gehaald met betrekking tot de kaartverkoop. Binnen 45 minuten was Martiniplaza strak uitverkocht en dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. U bent één van de 4400 gelukkigen die live aanwezig is om de wedstrijd te bekijken. Duizenden anderen zullen aan de radio of televisie of aan het internet gekluisterd zitten. Niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Niet alleen wij in Groningen zijn blij met de inzet van RTV Noord. Veel basketballiefhebbers over de hele wereld kijken mee om de mogelijke beslissing van deze reeks met eigen ogen te kunnen zien. Of we nu met één punt of met 20 punten verschil winnen, het maakt niet uit. Ik kan u verzekeren dat als de winst vanavond een feit is, het feest nog wel even zal duren.

Maar zoals gezegd, zover is het nog lang niet. Statistisch staan we ruim op voorsprong maar dat zegt vanavond weinig tot niks. Vandaag moeten de spelers, maar ook wij, alles geven om ons gestelde doel te bereiken.

Een ieder is er klaar voor, let the game begin!

2 opmerkingen:

  1. Hoi HJ,

    Ik zal er bij zijn ... gekluisterd aan TV Noord; zelfs in het zonnige Brabant te ontvangen. Maak er een mooie wedstrijd van met aansluitend een vlammend feest. Succes.

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen