woensdag 12 mei 2010

120510: Programma voor 130510

De beslissing

Hemelvaartsdag 2010 dreigde even in het water te vallen door de IJslandse aswolk maar gelukkig viel het mee en hebben velen van u vandaag gewoon genoten van een vrije dag. Een perfecte voorbereiding dus voor het belangrijkste moment van deze week.

Na de 2-1 van afgelopen zaterdag hoopten velen dat we het dinsdag in Leiden wel ‘even’ zouden afmaken maar het verliep allemaal anders. De ploeg van Toon knokte zich terug en wist de stand weer gelijk te trekken. Nu, 48 uur later, zijn we dus aangekomen bij de belangrijkste fase van deze halve finale. Twee ploegen die elkaar in de hele serie op een sportieve manier hebben dwarsgezeten en vandaag moeten strijden om een plek in de grote finale. De eerste twee wedstrijden werden door beide op eigen terrein verloren terwijl daarna ieder zijn thuisvoordeel wist te effectueren. Dat maakt deze serie nu al tot één van de mooiste series van de afgelopen jaren. Twee ploegen die allebei een fanatieke aanhang hebben en samen de strijd aangaan om het hoogst haalbare. En, mocht u het even vergeten zijn, de volgende wedstrijd voor de winnaar van vandaag staat aanstaande zaterdag al weer gepland dus tijd voor een rustig (bijkom)moment is er niet. Misschien is dat ook maar goed ook. Als je eenmaal in het ritme zit is het prettig om die lijn voort te zetten en de frequentie van opeenvolgende wedstrijden maar gewoon te ondergaan. Veel keuze heb je natuurlijk ook niet.

Als we nog even teruggaan naar de derde wedstrijd van deze serie, afgelopen zaterdag dus, dan mag u zichzelf wel een schouderklopje geven. Het klopte gewoon allemaal. De sfeer was fantastisch, de zaal nagenoeg uitverkocht en het resultaat bijzonder positief. De oproep om allemaal in het blauw te verschijnen had duidelijk zijn uitwerking want het werd je letterlijk en figuurlijk blauw voor de ogen. Best wel bijzonder. Welke ploeg speelt er hier in het blauw? Precies, dat zijn de Leidenaren maar natuurlijk was de boodschap wel duidelijk. Als aanhangers van Donar verdedigen we de blauwe kleur die past bij onze club. De voorgaande jaren was de hit van Borsato ‘Vandaag is rood’ de hit die in Den Bosch zo vaak te horen was dat je er spontaan jeuk op vreemde plekken van kreeg. Volgens de berichten heeft Marco (B) zelfs contact gezocht met de club uit Den Bosch om nog even te mogen vangen. Dat was in zijn situatie toen ook wel enigszins te begrijpen. Gelukkig heeft hij nooit een liedje gemaakt met het woord blauw er in anders hadden wij wellicht ook voor dat soort taferelen kunnen komen te staan. Nee, dat zal ons niet overkomen. Wij in Groningen hebben dat soort hits niet nodig. Wij maken de sfeer gewoon helemaal zelf en net als afgelopen zaterdag zal dat vandaag niet anders zijn. Mocht u tijdens de wedstrijd even een moment van rust hebben, neem dan de tijd om even om u heen te kijken. Aanschouw hoe wij in Groningen fanatiek betrokken zijn en we onze ploeg maar wat graag zien winnen. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen meeleeft en bijvoorbeeld opspringt bij weer een mooie score of een prachtige defensieve stop. Dat maakt deze sport in Groningen zo geweldig en dat werkt ook zo verslavend.

Maar goed, vandaag moet het gebeuren. Als de klok straks op 00.00 staat weten we wie er vanaf dat moment op vakantie kan en wie er in de finale staat. Bizar eigenlijk. Bij verlies is het seizoen over en staan we compleet met lege handen. Bij winst gaat het feestje nog een poosje door en treffen we de volgende tegenstander om die felbegeerde beker. Wie het vandaag ook gaat worden, een welverdiend daverend applaus is dan zeker op zijn plaats. En dat geldt dan ook voor beide teams. Beide hebben er een geweldige serie van gemaakt en beide hebben ons als fans een heerlijke tijd bezorgd. Maar eerlijk is eerlijk, wij zijn nog niet klaar. Wij willen meer en daarvoor moet er vandaag worden gewonnen! Of het nu met één of twintig punten verschil is, het maakt niet uit. De nationale beker ging aan onze neus voorbij maar die andere beker willen we maar wat graag naar de Grote Markt toe brengen. Leiden heeft al een prijs gewonnen en dat is van de ploeg van Toon een geweldige prestatie. Voor twee bekers dit seizoen is in Leiden simpelweg geen ruimte in de te kleine Vijf Meihal dus wat dat betreft is de keuze snel gemaakt.

Kortom.. Money-Time! Het is nu erop of eronder. De zesde man is nu belangrijker dan ooit!

2 opmerkingen:

  1. HJ! Ik dacht nog even aan het Smurfenlied, maar blauwer dan dit krijg je het nergens!
    http://www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc
    Groeten, en veel succes met Game 5!
    Pascal P.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 24 minutes to team presentation ...
    Succes man.
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen