woensdag 19 mei 2010

190510: Programma voor 200510

De derde

De regels zijn simpel en helder. De ploeg die als eerste vier wedstrijden weet te winnen is landskampioen 2010. Theoretisch kan dat dus al na vier wedstrijden het geval zijn maar het is ook mogelijk dat er zeven duels voor nodig zijn. Tot op heden liggen we in ieder geval prima op schema om het in minder dan zeven duels te beslissen.

De eerste wedstrijd tegen de ploeg van Braal was niet echt spannend. Sterker nog, van een echt duel was geen sprake. Donar was stukken beter en won de wedstrijd dus ook eenvoudig. In de wandelgangen hoorde je geluiden dat de halve finale tegen Leiden een stuk spannender was en dat deze serie wel eens heel vroeg afgelopen zou kunnen zijn. Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar die eerste klap was wel meteen een daalder waard. De ploeg uit Bergen op Zoom oogde vermoeid en niet krachtig genoeg. Wellicht was de entourage met 4000 wit geklede supporters voor hen toch wel een beetje intimiderend en misschien was dat wel de reden dat ze geen enkel antwoord hadden op onze speelwijze.

De tweede wedstrijd van afgelopen dinsdag was duidelijk anders dan de eerste. Zo’n 150 Groningse supporters waren meegereisd naar het diepe Zuid Westen om onze ploeg verbaal te ondersteunen. Ondanks dat we nagenoeg de hele wedstrijd de voorsprong in handen hadden gaf de tegenstander duidelijk meer weerstand dan in het eerste duel. Ze speelden thuis dus dat was natuurlijk ook wel te verwachten. Bergen op Zoom speelde een stuk intensiever dan tijdens het eerste duel en wisten zelfs een achterstand van 13 punten weer goed te maken. Defares speelde overigens niet echt een rol van betekenis met 5 fouten en 2 punten. Donar bleef de hele wedstrijd domineren en hield het hoofd cool. Steve had het vizier vanaf de driepuntslijn op scherp en Ellis gaf zoals altijd weer een enorme intensiteit waardoor de harde arbeid onder de borden meestal in zijn voordeel uitpakte. In het vierde kwart was het met name Matt Bauscher die met een aantal hele goede verdedigende acties de winst wist veilig te stellen. Donar pakte de winst en daarmee kwam de stand in deze serie op 2-0. Marco was na afloop toch niet helemaal tevreden. Hij vond vooral dat het leiderschap bij Donar te vaak ontbrak waardoor we niet zo speelden zoals we eigenlijk zouden moeten spelen. Maar ach, er moet altijd iets te verbeteren blijven dus met die verbetering kunnen we vandaag beginnen aan wedstrijd drie.

In ongetwijfeld weer een uitverkocht Martiniplaza hebben we vandaag de mogelijkheid om de voorsprong comfortabel uit te bouwen. Dat geeft een prettig gevoel en het landskampioenschap komt op deze manier steeds dichterbij. Natuurlijk mogen we nog helemaal nergens vanuit gaan maar de kans van slagen is nu groter dan ooit. Deze voorsprong in de serie mogen we nu absoluut niet meer uit handen geven en daarom moeten we gewoon dat blijven doen waar we goed in zijn..winnen!

Het basketbal leeft weer volop in Groningen en dan is het leuk om zo nu en dan contact te hebben met ex-spelers die reeds een kampioenschap hebben meegemaakt met Donar. Na John Franken heeft de redactie in deze finaleperiode onlangs ook contact gekregen met een andere speler uit de kampioensploeg uit 1982, namelijk Hans van Rooden. Hans volgt het basketbal nog steeds en woont momenteel in de buurt van Rotterdam. Eén van de absolute hoogtepunten van zijn carrière is het landskampioenschap met Donar in 1982. Net als John wil ook Hans binnenkort weer eens in Groningen langskomen om vooral het sfeertje weer eens te proeven. Hij wenst ons allemaal voor nu heel veel succes en hoopt net als velen met hem op een leuk feest volgende week. Hans, je bent vanzelfsprekend van harte welkom in onze hal. Het interview met John Franken kunt u overigens teruglezen op de site van GasTerra Flames onder het kopje ‘Inside Flames’.

Zo, de witte shirts zijn weer aangetrokken, wij zijn er klaar voor. Zou vandaag de Return van The Big Hype ook daadwerkelijk gaan plaatsvinden? Na weken van afwezigheid op het speelveld zou het vandaag best wel kunnen gebeuren. Zo ja, verwelkomt u hem dan met een geweldig applaus!! Donar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten