donderdag 20 mei 2010

200510: 3-0

Geen discussie. De tweede onsportieve fout van Faris was geheel terecht. Met eigen ogen was te constateren dat hij aan het shirt trok van J.EL en ja, dat mag nou eenmaal niet. Door de pietluttigheid van de scheidsrechters in de periodes daarvoor hadden ze geen keuze om ook deze overtreding af te fluiten. De regels zijn dan helder, een diskwalificerende fout. Daarmee benadeelde Daniel Faris zijn eigen team en werd de beperkte rotatie alleen nog maar kleiner voor Erik Braal. Een logisch gevolg van zijn optreden is dat hij komende zaterdag niet mag meespelen en daarmee krijgt Braal er nog een probleem bij.

Complimenten voor Bergen op Zoom. De manier waarop ze in het derde kwart de wedstrijd volledig lieten kantelen was indrukwekkend. En dat terwijl ze in het tweede al regelmatig met de tong op de schoenen liepen. Slagter bijvoorbeeld. Die liep in de eerste helft al zo te puffen dat je zou verwachten dat hij het einde van de wedstrijd niet zou gaan halen. 18-29 was de stand in het derde kwart en er waren op dat moment veel bedrukte gezichten te zien in Martiniplaza. Bij BoZ lukte alles, bij ons lukte nagenoeg niks. Het vierde kwart was het voor deze wedstrijd de dood of de gladiolen. Pas drie minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen we weer op gelijke hoogte en toen was het de beurt aan Tim, Tim, Tim. Je kan niet anders dan even gaan staan en een diepe buiging voor hem maken.

Nee, het was niet overtuigend maar dat hoort ook een beetje bij een Finale. Ondanks dat is de stand nu gewoon 3-0 en kunnen we het overmorgen afmaken. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren moeten we nog maar zien. Mijn voorspelling was vooraf 4-1. En die 1 is bedoeld voor komende zaterdag. Psychologie van de koude grond maar zaterdag weten we of deze voorspelling juist bleek te zijn.

Complimenten ook voor de regionale omroep. Een keurige weergave via radio en tv van deze toch wel beladen wedstrijd. De broer van Marco heeft de zaakjes goed voor elkaar en heeft er nu voor gezorgd dat heel veel mensen dit duel live hebben kunnen volgen.

De kans dat we landskampioen worden is nu wel heel erg groot. De vraag is alleen nog wanneer. Wordt het zaterdag, dinsdag of donderdag? Feit is dat we het 48 uur na die laatste wedstrijd gaan vieren op de Grote Markt. Dat is het moment waar we het hele jaar naar toe hebben geleefd. Na 1982 en 2004 is 2010 het derde jaar dat het zeer waarschijnlijk gaat gebeuren. Daar word ik blij en heel gelukkig van.

Zaterdag vertrekken we om nota bene 09.30 uur. Wat een tijd zeg. De manier waarop deze wedstrijd is vervroegd verdient niet de schoonheidsprijs en is ook niet helemaal volgens de regels verlopen. Maar ach, zo krijgt heel Nederland de kans om het live via de NOS te volgen.
Dus, wordt vervolgd, aanstaande zaterdag.

1 opmerking:

  1. Hoi Hj,
    Proficiat ... sowieso voor de voorlaatste keer. Grote stukken van de wedstrijd op TV Noord gevolgd, prima registratie. En eindelijk een echte play off finale game. Bij tijden top ... en bij tijden bar slecht; een echte finalewedstrijd dus. De diskwalificatie klopt op papier maar past niet in zo'n wedstrijd ... scheidsen moeten niet alleen strikt volgens de regeltjes fluiten maar een pot aanvoelen; beide kanten op. Jammer. Jullie klasse is dat er steeds een andere speler opstaat en z'n veranwtoordelijkheid durft te nemen. Gisteren was 't Blue, in BoZ Ross en eerder in Martiniplaza Bostain. Niet afhankelijk van één sterspeler dus; een mooi collectief.
    Tja, en wat moet het morgen dan worden? Het liefst word je natuurlijk thuis kampioen maar daar laat je het niet op aankomen ... een wedstrijd laten lopen zou de befaamde hoogmoed zijn die aan de val vooraf gaat ... Maar dat gaat nu niet gebueren; 4 matchpoints lijken me wel genoeg.
    Mijn veelvuldige TOT IN DE FINALE zal ik nu maar gestand doen; ik ben er bij morgen. Al laat ik mijn oude MPC Capitals shirt toch maar in de kast liggen. Stiekem hoop ik dat ik dinsdag ook nog naar Groningen kan afreizen. Vinden jullie volgens mij eigenlijk ook niet erg ...
    CU in BoZ.
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen