dinsdag 12 mei 2009

12 mei 2009: The Final Countdown

Eiffel- Capitals, The Best of Five

Marco fluisterde maandag nog dat hij de kansen op de winst op ongeveer 60 procent schatte. Het moest lukken, het moest kunnen. Helaas lukt het niet en is het seizoen in Den Bosch tot een einde gekomen.

Het eerste kwart verliep eigenlijk heel gelijkmatig. Na een kleine tussensprint van 0-7 halverwege dit kwart kwamen we zelfs voor met 12-15. De eerste 10 minuten werd uiteindelijk afgesloten met 16-15. Rans was dit eerste kwart goed voor 6 punten. In het tweede kwart was het Akerboom die met twee driepunters de wedstrijd openbrak. Zo werd het in het begin van dit tweede kwart 27-17 en was het verschil opeens 10 punten. Dit verschil bleef in deze tweede 10 minuten lang bestaan en werd zelfs nog groter tot 16 punten. Volgens een ooggetuige leek het alsof Den Bosch in deze fase duidelijk scherper en geconcentreerder was. Bovendien vielen de ballen aan onze kant niet echt en dat is toch de basis van dit balspelletje. Het verschil tijdens de rust was 45-34. Het tweede kwart werd uiteindelijk dus verloren met 29-19. Rebounds bij de rust: 21 tegen 15 en 7 tegen 9 persoonlijke fouten. Rans was aan onze kant topscorer met 12 punten, bij Den Bosch was dat Akerboom met 16 punten.

In het derde kwart duurde het lang voordat de eerste score viel. Julian brak die cyclus na 3 minuten en dunkte snoeihard over Richardson heen. Niet veel later moest Rans het veld verlaten met een vervelende blessure. Toch brak de ploeg niet en kwamen we terug tot 45-40, dus een 0-6 run. Daarna keerde het momentum bijna per minuut om en eindigde dit kwart uiteindelijk in 60-52. Dit derde kwart wonnen we dus met 15 tegen 18. In het laatste kwart met ongeveer nog 4 minuten te spelen kwamen we met een dunk van Julian nog terug tot 5 punten bij een stand van 68-63. Daarna was het vooral Richardson die de thuisploeg op sleeptouw nam en de winst langzamerhand naar zich toe trok. En zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Dit seizoen zijn we in de competitie als derde geƫindigd en tijdens de Play-offs hebben we het de bekerwinnaar van dit jaar bijzonder lastig gemaakt door de halve finale uiteindelijk met 3 tegen 2 te verliezen. Heel Groningen heeft volop genoten en met opgeheven hoofd verlaten de Hanzevast Capitals het strijdtoneel om de landstitel van dit jaar. Den Bosch gaat het in de finale opnemen tegen Amsterdam en eerlijk gezegd denk ik dat Den Bosch een goede kans heeft om die serie te gaan winnen. In Groningen kunnen de vakanties nu gaan beginnen. Een dankwoord gaat uit naar alle betrokkenen die zich dit seizoen weer hebben ingezet om het basketbal in Groningen springlevend te houden. Missie wederom geslaagd. Nu moeten we weer maanden wachten totdat een nieuwe basketbalperiode weer gaat beginnen. Ach, dat hebben we wel vaker meegemaakt. Natuurlijk zijn we benieuwd welke spelers zullen vertrekken en welke mannen zullen blijven. We zullen het in de komende maanden allemaal wel zien, horen en lezen.

Seizoen 2008-2009, ik heb weer genoten. I really love this game!