zondag 30 augustus 2009

290809: De eerste echte test

Vanavond waren ongeveer 1500 toeschouwers getuige van de eerste oefenwedstrijd van de Flames in de topsporthal in Leek. Niks ten nadele van de organisatoren van deze wedstrijd maar de naam topsporthal is eerlijk gezegd niet zo sterk gekozen. Alleen de speelvloer al is voor basketballers niet echt geschikt. Daarnaast is de aankleding in de zaal en de positie van de tribune verre van ideaal.
Het was bijzonder leuk om iedereen weer bij elkaar te zien. Een echte ontmoeting tussen basketbalfans die al veel te lang niet meer van een wedstrijd hadden kunnen genieten. Eerst een paar noemenswaardige dingen rond het veld: Martin moet nog even wennen aan de nieuwe clubnaam, de nieuwe shirts zien er prima uit en hebben wel iets weg van de shirts van Real Madrid en het Hanzetoernooi wat eind dit jaar gespeeld zou worden is een jaartje uitgesteld.
De wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen. Automatismen zijn nog niet helemaal aanwezig maar de spirit en gedrevenheid straalde van deze nieuwe ploeg af. We gaan het rijtje even bij langs:

Bostain: de startende pointguard. Een goede leider op het veld maar moet nog enigszins in zijn rol groeien. Alle vertrouwen dat het goed gaat komen.
Blue: geblesseerd aan de kant. Zijn lies geeft nog te veel klachten. Alleen al qua lengte een aanwinst voor het team maar we moeten nog even wachten op zijn eerste wedstrijd.
Royé: terug van het Nederlands team en de directe vervanger van Bostain. Als één van de weinigen al volledig op de hoogte van de speelwijze van Marco. Soms een beetje te gehaast in zijn spel maar zal naar verwachting meer minuten pakken dan afgelopen seizoen.
Ellis: maakte zijn verwachtingen meer dan waar. Een hele goede speler die veel in zijn mars heeft. Rebounden, blokken, scoren en hard verdedigen. Ellis heeft eigenlijk alles in zich. Van hem gaan we nog heel veel plezier beleven.
Dourisseau: niet meteen heel opvallend maar wel bijzonder nuttig. Een slimme speler die weet waar hij moet staan en wat hij moet doen. Een stabiele kracht met de nodige ervaring.
De Roos: geblesseerd aan de enkel. Hoogste prioriteit om dit eerst goed te laten herstellen.
Otten: als laatste speler bij het team gekomen maar zeker geen sluitpost. Karakter en basketbalslimheid, dat heeft hij absoluut in huis. Deze ster zal zeker verder gaan schitteren.
Ross: Samen met Ellis mijn meest opvallende speler deze avond. Een scorende 4 die ook een schot durft te nemen. Hard werkend in de verdediging en heel snel kunnen omschakelen. Zijn ruime ervaring is duidelijk te merken.
Rozendaal: Een gemiste kans, kan niet anders zeggen. Alles wat hij deed was eigenlijk niet goed. Zijn uitstraling is een stuk beter dan afgelopen seizoen maar zijn acties waren zeer matig.
Hof: kreeg geen minuten. Beetje jammer.
Townes: nog even afwachten. Wel een sterke speler maar voelde het spel niet goed aan. Niet echt scherp onder het bord en stond vaak niet op de goede plek. Hij krijgt het voordeel van de lichte twijfel.
Bauscher: voor mij hét onderwerp van deze avond. Wat hij deed was over het algemeen goed en zeker in het teambelang. Zijn rol in deze ploeg is compleet anders vergeleken met zijn rol in Leeuwarden afgelopen seizoen. Hij wil zó graag en kan het absoluut ook. De energie straalt er van af. Een topspeler die nog even naar zijn exacte rol moet zoeken. Alle vertrouwen dat het wel goed gaat komen maar het zal nog even tijd kosten. Zijn twitterbericht na de wedstrijd sprak boekdelen: even toe aan een vrije dag....

We zijn weer begonnen en dat is errug fijn. Er wordt weer over basketbal gesproken en dat is voor velen van ons leuk en prettig. We kunnen weer naar wedstrijden gaan kijken en ons gaan verheugen op alles wat nog gaat komen. Dikke prima!




Flames, Feel the heat, Jump, No prima donna's, Donar!!

(foto: Martijn Eggens)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten