vrijdag 4 september 2009

040909: Oefenen in Apeldoorn

De tweede oefenwedstrijd van dit nieuwe seizoen werd vanavond gespeeld in Apeldoorn. Apeldoorn, hoe komen ze daar nou zo terecht? Ik heb geen idee maar qua hal was het niet echt de moeite waard. Een gewone sporthal waar voor deze gelegenheid een paar extra tribunes waren geplaatst. Een groep vrijwilligers had wel hun uiterste best gedaan om deze avond tot een succes te maken en daar zijn ze ook best wel in geslaagd. Een half uur voor aanvang vond de ingehuurde DJ het nodig om zijn aanwezigheid even duidelijk te maken. Wat een herrie. Het zal me niet verbazen als het iemand was van de door een discotheek gesponsorde ploeg uit Nijmegen die op deze vrijdagavond zijn cdtjes mocht draaien in Apeldoorn. Wat een vreugde. Nou, voor mij hoeft het niet zo. Tot overmaat van ramp rammelde een medesupporter van Donar als groet uitbundig en goed bedoeld aan mijn arm, zonder dat ze door had dat in die hand een beker zat met een vers en heet kopje koffie. Het gevolg was dat de koffie met scheuten over mijn hand, mijn kleding en over de tribune verdween. De koffieverkoper zag dit schouwspel en bood me spontaan een nieuw bekertje koffie aan. Dikke prima dus.

Maar goed, de wedstrijd. Ross en de Roos zaten geblesseerd aan de kant. Sander heeft nog steeds hinder van zijn enkel en Steve had een vervelende lies. Jammer natuurlijk, zeker voor hen, maar in het voorseizoen is dit minder erg dan straks in de competitie. De eerste helft was niet echt denderend. En dat is nog zacht uitgedrukt. De tegenstander deze avond was Pepinster. Een ploeg uit België die afgelopen jaar als rode lantaarndrager de competitie had beëindigd. De twee meest opvallende spelers in hun team waren de Amerikaanse guard Stanley Burell en, de vorig jaar nog spelend voor Nijmegen, Darnell Wilson. Wat een irritant mannetje is dat toch die Wilson. De enige manier om zo'n speler op z'n nummer te zetten is van hem winnen. Afgelopen seizoen wist hij tijdens de wedstrijd in Nijmegen Rogier Jansen het leven flink zuur te maken en uiteindelijk de wedstrijd ook nog te winnen. Ja, dan heeft zo'n speler dus de avond van zijn leven. Vanavond was zijn gedrag weer vergelijkbaar maar de winst ging deze keer naar ons en alleen daarom al ben ik blij dat we hebben gewonnen.

De eerste helft werd door ons verloren met 29-43. Het grootste manko was volgens mij de positie van de spelverdeler. Robby wist niet de rust in het spel te krijgen en de aanval goed en georganiseerd op te bouwen. Aron deed het niet veel beter eerlijk gezegd. Verdedigend was duidelijk te merken dat de automatismen nog ontbreken waardoor de basket nog niet als een fort werd verdedigd. De tweede helft was gelukkig compleet anders. Wat vooral opviel in het derde kwart was dat 'Bausch' absoluut geen zin had om deze wedstrijd te gaan verliezen. Het leek er op dat Robby maar wat blij was met dit initiatief van zijn collega. Matt kreeg met grote regelmaat de eerste pass en vanaf dat moment kwam er veel meer dreiging in het spel van de Flames. Veel assists en daar waar nodig ging hij ook zelf voor de score. Het wedstrijdbeeld veranderde compleet en halverwege het derde kwart stond de stand op 48-48. Door het herwonnen zelfvertrouwen kantelde de wedstrijd en werd de game uiteindelijk gewonnen met 83-79. Meest opvallende spelers waren Bausch en Jason D. Darian speelde bijna de 40 minuten vol. Otten zat het grootste deel van de wedstrijd aan de kant en de Nederlandse inbreng bleef beperkt tot een aantal minuten van Aron.

Gewonnen dus maar nog een hoop te leren en te vormen. Vooral de 1-positie is nog een punt van aandacht. Wil de echte veldleider nu opstaan. Bauscher staat te trappelen, dat is wel duidelijk. Het lijkt er zo langzamerhand wel op dat je hem voor een wedstrijd eerst een halve marathon moet laten lopen omdat hij dan pas opgewarmd is. Een warrior naar mijn hart. Heerlijk.

Morgen wordt deze wedstrijd nog een keer gespeeld in de thuishal van de Belgen. Mijn voorspelling, een kleine overwinning voor de Belgen maar absoluut weer een ervaring rijker.

(Naschrift: het bleek een slechte voorspelling. de uitslag in België werd 58-91. En dat nota bene op de open dag van het Belgische team)

Stats en andere informatie van de wedstrijden zijn te vinden op de site van GasTerra Flames.

1 opmerking:

1. Dank voor het verslag! Prettig om iets te lezen over de wedstrijd door een kenner:-)