woensdag 30 september 2009

300909: de kop is er af

2040 toeschouwers waren vanavond getuige van de eerste echte thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Nou ja, wedstrijd, die naam mag dit duel eigenlijk niet hebben. Het is niet te hopen dat we meer van dit soort wedstrijden gaan zien want dan is er weinig sprake van spanning, sensatie en actie. Natuurlijk, we hebben gewonnen en dik ook. 113 tegen 68. Zwolle bakte er helemaal niks van. Alleen Larry Gordon en Larry Cunningham lieten nog enige kwaliteit zien maar daarnaast was hun egogedrag stuitend voor de hele ploeg. Coach Scheepstra heeft nog een hoop te doen en was best tevreden na de oefenwedstrijden van zijn ploeg die hij tot op heden had gezien.


De Flames waren duidelijk niet één, niet twee, maar wel drie niveaus beter dan de tegenstander. Alle spelers lieten het beste van zichzelf zien. Geen één uitgezonderd. Jammer dat Townes met een zweepslag niet kon spelen. Van hem had ik in dit duel graag meer gezien. Man of the match? Lichte twijfel maar ik ga voor Matt Bauscher. Wat een spelvreugde, inzet, karakter en werklust. Ook Tim speelde met 32 punten een dijk van een wedstrijd. Ook Bostain viel positief op. Zijn spel kwam nu goed tot zijn recht. Dat zal waarschijnlijk ook te maken hebben met zijn directe, matige tegenstander. Bas deed ook vandaag weer goed mee. Hij groeit duidelijk en dat is erg prettig om te constateren.

Maar goed, de eerste twee punten zijn binnen, we zijn koploper in de eredivisie.

Het hoogtepunt van de wedstrijd: Rond de klok van acht uur liepen de cheerleaders opeens zomaar weg. Wat nu? Staking? Wedstrijd niet aantrekkelijk genoeg? Nee, het was acht uur geweest en dan mogen de jeugdige meisjes niet meer ‘werken’. Geweldig! Zoiets kan ook alleen maar in Nederland…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten