zaterdag 26 september 2009

260909: preview wedstrijd 300909 Programma Flames

No Prima Donna’s !

Vier maanden is het alweer geleden dat we gezamenlijk hier aanwezig waren om te kijken naar een spectaculaire basketbalwedstrijd. Toen werd de laatste wedstrijd van Hanzevast Capitals gespeeld en daarna volgde weer eens een lange basketballoze zomer. Alhoewel, voor sommigen van ons was die zomer een stuk korter dan voor anderen. 17 augustus was de datum dat het nieuwe team van GasTerra Flames voor het eerst bij elkaar kwam voor de eerste training. In de afgelopen weken heeft het team vele trainingen ondergaan en zijn er diverse oefenwedstrijden gespeeld. Het nieuwe team heeft elkaar ondertussen goed leren kennen en wij als fans hadden de mogelijkheid om alvast eens te kijken wat voor vlees we dit seizoen in de kuip hebben.

Het absolute hoogtepunt van de afgelopen weken was natuurlijk de traditionele Open Dag van afgelopen zaterdag. Was u er bij? Zo niet, dan heeft u iets gemist. Het was, zoals elk basketbalseizoen in Groningen begint, weer een geweldige dag waarbij het publiek op een prachtige manier kennis kon maken met het nieuwe team. Daarnaast waren er tijdens de Open Dag ook allerlei activiteiten en kon men zich laten informeren over diverse relevante zaken.

De dag begon met een interessant forum waarbij coach Marco van den Berg en voorzitter Rob Schuur allerlei vragen beantwoordden die vanuit de zaal naar voren kwamen. Beide heren kregen onder andere vragen over de speelstijl, de veranderingen in Martiniplaza en over het niveau van de andere teams van de nieuwe competitie. Na dit forum vond de spelerspresentatie plaats. De hele ploeg had zich opgesteld voor het raam van de BBC ruimte. Ze stonden daar in fel wit licht terwijl ze één voor één door de speaker werden voorgesteld. Daarna liepen ze door het publiek via de tribune naar beneden waarna ze allemaal twee vragen kregen voorgeschoteld. Na deze presentatie was het zoals elk jaar weer handtekeningen jagen. De jeugd stortte zich volledig op de spelers om een krabbel in ontvangst te nemen. Na een korte break werd de Open Dag vervolgens afgesloten met een wedstrijd tegen het Belgische Pepinster. In deze voorbereiding was het reeds de derde keer dat deze twee ploegen elkaar tegen kwamen. Ook deze wedstrijd werd, net als de vorige duels, door de Flames gewonnen. 75-70. Robby werd topscorer met 14 punten. Jason Ellis was de beste rebounder met 10 stuks achter zijn naam. Ook deze Open Dag, waarbij veel supporters aanwezig waren, was weer een groot succes. Een mooi begin van het nieuwe seizoen.

Vandaag begint de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tussen de Flames en de ploeg uit Zwolle. Coach Herman van der Belt heeft de ploeg uit Zwolle na vele jaren verlaten voor een nieuwe uitdaging en heeft het stokje overgedragen aan de in Groningen zeker niet onbekende Marten Scheepstra. In zijn ploeg spelen nu twee spelers die ook hun roots in Groningen hebben liggen. Srdjan Mladenovic, de broer van de naar Rotterdam vertrokken Stefan, en Merlijn van der Meulen die overkwam van Leeuwarden.

Gasterra Flames heeft ook een flinke gedaanteverwisseling ondergaan. Het is voor sommigen van u maar goed dat u verderop in dit programma de namen en de rugnummers terug kunt vinden want het zal voor u misschien nog even wennen zijn. Wie in ieder geval wel is gebleven is coach Marco van den Berg. In de presentatiegids kunt u onder andere lezen hoe Marco tegen het afgelopen seizoen aankijkt en hoe de huidige selectie tot stand is gekomen. Ook kunt u daarin lezen dat het muzikale thema wat hij voor dit seizoen heeft gekozen ‘No Prima Donna’s’ is. Eigenlijk zegt die titel al genoeg. Niemand staat in de hiërarchie hoger dan een ander. Iedereen is gelijk, het resultaat is simpelweg een bundeling van krachten. Dat is waar de Flames dit jaar haar kracht uit zal halen. Het gaat om de teamprestatie en niet alleen om individuele kwaliteiten. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de grote ‘Donar familie’ die ook vandaag weer aanwezig is om te genieten van het spel én om de Flames verbaal te ondersteunen. Ook bij ons, de supporters, zijn geen Prima Donna’s. Ook wij hebben maar één gezamenlijk doel en dat is winnen! Vandaag kunnen de eerste punten van dit nieuwe basketbaljaar worden binnengesleept. Vele punten zullen er de komende maanden nog volgen, dat is een ding wat zeker is!

Tot slot, één persoon zal helaas niet meer bij de wedstrijden aanwezig zijn. Afgelopen zomer overleed, op haar vakantieadres, Tinie Bartels. In gedachten is ze zeker bij ons vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten