vrijdag 25 september 2009

250909: Stadskanaal....

Poe poe, nou nou. Dit was echt een heerlijke basketbalavond. Oldenburg is niet zomaar een ploegje. Kampioen van Duitsland met een kern spelers die al geruime tijd samen spelen. Eerlijk gezegd had ik vooraf een andere uitslag verwacht. De vechtlust van de Flames was indrukwekkend en dat belooft veel goeds voor de komende maanden. Met drie puntjes verliezen, door een verre driepunter in de slotfase, van zo’n topploeg is simpelweg een hele goede prestatie. Wat een energie, wat een karakter en wat een beleving. Marco heeft zeker verdedigend de ploeg al goed staan. Aanvallend kan het allemaal nog wel een streepje beter. Het schot van afstand was nog niet heel zuiver maar dat is iets wat alleen maar beter zal gaan worden.

Even een paar spelers onder de loep nemen. Bas: in de vorige wedstrijden speelde hij zwak maar vanavond leek het wel of een andere Bas was opgestaan. Zijn instelling was goed, zijn spelinzicht is met sprongen vooruit gegaan en daarnaast maakte hij vanavond gewoon even 7 punten. Als hij zo doorgaat wordt hij gewoon een goede vervanger voor Darian. Darian: tjongejonge… een echte center. Wat een geweldige moves liet hij zien. Aanvallend en verdedigend deed hij het vandaag gewoon erg goed. Hij bleef rustig, liet zich niet provoceren en speelde gewoon een prima wedstrijd. Ook Blue deed het goed vandaag. Sterk in de rebound en goed met zijn schot. Tim, Darian en Jason Ellis waren samen goed voor 19 rebounds. Laten we vooral J.D. niet vergeten te noemen. Minder opvallend dan de vorige wedstrijd maar weer bijzonder nuttig en prima statistieken.

Dan de spelverdelers. Ik doe maar gewoon maar eens een voorstel. Bausch als startende pointguard en Bostain op de twee-positie. In de tweede helft speelde Matt pointguard en meteen was het effect zichtbaar. Er kwam meteen veel meer dreiging in het spel en de bal ging ook, in het begin van de aanval, veel effectiever rond. Bovendien waren de ‘Duitsers’ opeens veel minder bezig met het verdedigen van de guards. In de eerste helft drukten de verdedigers van Oldenburg veel pressie op Bostain, hoe zou dat nou toch komen, waardoor de bal met moeite in de aanval kwam.
Dit is toch een kwetsbare plek in het team. Als de eerste pass te voorspelbaar is, mis je meteen een verrassingselement waardoor de aanval te lang en te ingewikkeld wordt. Aron deed het trouwens goed. Hij komt steeds dichter bij Robby in de buurt. Zijn technische fout was overigens terecht. Een gevaarlijke actie die door de goed fluitende scheidsrechters terecht werd bestraft.

Kortom, er zal nog het één en ander gesleuteld moeten worden maar met dit team kunnen we prima beginnen aan de competitie. Bovendien is het gewoon heerlijk om te kijken naar de intensiteit van deze groep.

Stadskanaal, het zal best een mooie plek zijn om te wonen maar ik was maar wat blij toen ik de lichten van ´stad´ weer zag. De organisatie had het daar overigens best aardig voor elkaar. De zaal, met een paar extra tribunes, zag er verzorgd uit. Zelfs een aparte VIP ruimte waar niet alleen VIP´s aanwezig waren. De horecavoorzieningen waren simpelweg onder de maat en de toegangscontrole was, in mijn geval, wel heel erg stellig. Tot slot nog even iets over de cheerleaders. Het leek er op dat heel Stadskanaal onder de 20 was uitgelopen om de pauzemomenten enigszins op te fleuren. Met één uitzondering. Een dame van in de dertig deed ook met de groep mee. Twee koppen groter dan de rest van de groep met een iets té overdreven uitstraling. Alle complimenten voor haar enthousiasme maar toch voelden we iets van een plaatsvervangende schaamte. Kleine tip: ga lekker voor de groep staan en begeleidt ze fanatiek vanaf de zijlijn. Haar enthousiasme zal zeker prikkelend werken voor de rest van de meiden. Midden in die groep gaan staan en zelf meedansen zou ik niet meer doen.
Maar ja, wie ben ik...


Naschrift: een absoluut compliment voor de verzorger. Wat een inzet. Op handen en voeten kroop hij over de vloer om de spelers te voorzien in hun behoeften. Met het zweet op het voorhoofd voerde hij zijn taak geweldig uit. Luc, je bent een topper. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag. ik snap je kritiek op de dansmariekes niet helemaal, je stond als enige enthousiast te applaudiseren. Daar kreeg ik dan weer plaatsvervangende schammte van... :-)
    Back to b-ball: we gaan een mooi seizoen krijgen, let maar op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja... dat was een klein minpuntje. Mijn enthousiasme was iets te voorbarig. Sorrie daarvoor. Verder ben ik het helemaal met je eens!

    BeantwoordenVerwijderen