woensdag 30 september 2009

300909: Prognoses

Vandaag begint dan eindelijk de nieuwe competitie met de eerste wedstrijd Flames- Landstede. Tien ploegen gaan de komende zeven maanden veel wedstrijden spelen om bij de beste acht van Nederland te gaan horen. Daarna begint de strijd pas echt. Tijdens de Play-offs wordt dan eindelijk duidelijk wie de beste van het land is en wie het beste naar die periode heeft toegewerkt. In deze periode wordt er veel vooruitgeblikt en worden er prognoses gegeven voor de komende maanden. Amsterdam blijft daarbij toch een beetje een apart geval. Kampioen worden zonder je spelers te betalen en dan ook nog verbaasd zijn dat je beste spelers zijn vertrokken. Op de website van hun club spreekt Ruud Frese over een plotselinge budgetinjectie. Ik heb het idee dat ze nog steeds hopen op een spontaan goudschip uit Verweggistan. Blijkbaar wacht coach Shivek daar ook nog steeds op want met zijn huidige spelersgroep, nota bene straks spelend op een hoog niveau in Europa, zal hij geen potten kunnen breken. Volgens Frese zijn er drie favorieten voor de titel het komende seizoen: Den Bosch, Groningen en Bergen op Zoom. Daar kan ik me wel in vinden. Over de Flames zegt hij dat het de vraag zal zijn of Marco van den Berg op goede voet weet te blijven met zijn Amerikanen.

Vandaag ook een groot artikel in het DvhN. Journalist Paul Zweverink heeft een mooi artikel gemaakt over de ploeg en over de vandaag startende competitie. Ook hij heeft een prognose samengesteld voor het einde van de competitie. 1. Den Bosch, 2. Groningen, 3. Bergen op Zoom.

Tja, een prognose. Eigenlijk is het natuurlijk zot dat van de tien ploegen er acht doorgaan naar de play-offs. Twee ploegen zullen dus afvallen. Ik denk dat Rotterdam met hun Nederlandse ambities en Zwolle die twee zullen gaan worden. De Flames gaan dus zeker weten meedoen met de Play-offs. En zeer waarschijnlijk ook wel met een thuisvoordeel. Ik denk dat we de competitie als derde zullen gaan eindigen. Misschien is dat ook wel de beste positie voor het verdere verloop van de Play-offs. We zullen het zien.

Feel the Heat… Vanavond in Martiniplaza.

1 opmerking:

  1. Leuk stukje Hink-Jan,

    Heb een aantal teams gezien en moet zeggen dat de Flames de meeste indruk hebben gemaakt.
    De reden dat Arik nog in Amsterdam aanwezig is, dat ze hem nogal wat geld verschuldigd zijn en hij hoopt dat het nog goed zal komen.
    Weet wel dat er belangstelling vanuit Israel voor hem is.

    Mijn prognose: denk aan een finale tussen de Flames en WCAA.
    Eiffel is op dit moment een vraagteken, Beck is een goede coach maar wel eigenzinnig maar zullen op het eind v/d rit er ook wel staan.

    Zie je vanavond

    BeantwoordenVerwijderen