zaterdag 19 september 2009

190909: Wildervank

De oefenwedstrijd van gisteren die in Almelo werd gespeeld werd door de Flames gewonnen met 82-77. Een keurige uitslag en dat zelfs zonder Bauscher en Ross die beide geblesseerd waren. Een ooggetuigeverslag ontbreekt omdat ik er simpelweg niet bij was. Volgens de berichten van onder andere Vike speelde vooral Darian een puike wedstrijd.

Straks vertrekken we naar het altijd fraaie Wildervank voor de volgende oefenwedstrijd. Vandaag is Artland Dragons de tegenstander. Ik ken de tegenstander niet maar een blik op hun site leert ons nu al dat de ploeg 8 Amerikanen in de gelederen heeft. Dat zegt natuurlijk nog helemaal niks maar de ploeg ziet er volgens de foto's wel indrukwekkend uit.

Wildervank dus, volgens mij is de laatste keer dat ik daar ben geweest ongeveer 25 jaar geleden voor een basketbalwedstrijdje tegen de plaatselijke club daar. Gelukkig leven we vandaag de dag in een wereld met navigatiesystemen. Zo uit het hoofd zou ik echt niet weten welke kant ik op moet rijden....

Later vanavond volgen nog een aantal details over de wedstrijd.



Naschrift:
Gewonnen met één puntje verschil. Die ontzettende Royé deed het toch maar even. 2 punten achter staan, 3 vrije worpen mogen nemen terwijl de klok al op nul stond. Afgelopen zomer liet hij mij alle hoeken van het veld zien tijdens een potje 21en en vandaag liet hij maar weer eens zien hoe je vrije worpen moet nemen. De druk zit dan in het koppie. Je kan de wedstrijd beslissen als je cool blijft. Honderden, duizenden schoten heeft hij in zijn carrière al gemaakt maar NU moest het gebeuren. En hij deed het gewoon. Bijzonder knap!

Geen misselijke tegenstander vanavond. Deze had wat mij betreft ook wel op de open dag van de Flames mogen verschijnen. Dat zou dan waarschijnlijk een betere krachtmeting worden dan tegen het Belgische Pepinster. Die Dragons hebben een aantal goede spelers in de gelederen die bij ons ook zeker niet hadden misstaan. Een aantal van hen waren ook door de Flames gescout maar blijkbaar niet goed genoeg of te duur bevonden. Het leek soms wel een echte Amerikaanse college wedstrijd. Tien Amerikanen op het veld die nagenoeg allemaal wel aan elkaar gewaagd waren. Leuk om naar te kijken maar toch blijft het jammer dat de Nederlandse inbreng aan onze kant toch zo beperkt is. Royé krijgt zijn minuten wel en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Sterker nog, hij komt steeds dichter bij Bostain in de buurt. Ik heb het al eerder aangegeven, dat zegt natuurlijk meer over onze startende point dan over Aron. Ook Bas speelde weer een aantal minuten, 12 om precies te zijn. Zijn nieuwe kapsel werkt (nog) niet helemaal in zijn voordeel. 2 punten, 5 fouten en 1 rebound, niet echt cijfers om de bondscoach even over te gaan bellen. Vrije worpen zijn ook niet echt aan hem besteed. Goddank hoefde hij niet die laatste drie te nemen. Kreeg hij ook vandaag weer de kans vanaf de vrije worp lijn, is hij vervolgens veel te onrustig en te snel met zijn beweging. Bas, dit is iets waar je gewoon op kunt trainen. Doe dat dan ook! In de slotminuten mocht Hof ook nog even meedoen. Te weinig minuten om iets zinnigs over te zeggen eerlijk gezegd.


Dan kijken we nog even naar de rest van het team. Bostain, 15 punten, 10 TO en 36 speelminuten. Ik ben nog niet overtuigd. Het is nog steeds niet de echte veldleider wat je natuurlijk wel mag verwachten van deze spelverdeler. Weinig dreiging, een matig schot en niet de heerser op het veld. Onder zijn leiding verloopt de start van de aanval meestal simpel en weinig creatief. Vandaag ontbrak Bauscher ook nog eens waardoor anderen ook de rol van pointguard op zich moesten nemen. In het vierde kwart was het zelfs Dourisseau die van Marco het ‘21’ spelletje mocht gaan spelen. ‘21’ stamt nog uit de Boot-tijd. Alle spelers zakken naar de achterlijn en de pointguard gaat alleen voor de actie. In dit geval pakte dit met Dourisseau heel goed uit want deze speler kan dat, net als Bauscher, uitstekend. Wat mij betreft was Dourisseau ook de man van de wedstrijd. Eerlijk gezegd heb ik hem weinig verkeerds zien doen. Deze speler heeft zich nu al ontwikkeld tot één van de smaakmakers van het team. Ook Townes deed het gewoon goed. Een prima center met de juiste moves. Een kwetsbare kwestie is natuurlijk zijn vervanging. Bas? Nou nee. Blue? Een heel andere speler die vanavond ook weinig liet zien in zijn 16 minuten speeltijd. Ellis? Geen center maar wel een goede rebounder. Kwam ook vandaag weer te snel in foutenlast. Had daarbij ook de nodige gesprekjes met de coach. Ik ben er van overtuigd dat hij nog heel belangrijk gaat worden. Wie hebben we nu nog niet gehad? O ja, Otten. Niet echt opvallend vandaag.

Wildervank had het allemaal leuk en goed georganiseerd. Qua speelvloer hoeven we er zeker niet weer naar toe. Te glibberig en veel te veel onduidelijke lijnen op het veld. Onhandig en bovendien echt gevaarlijk. Daardoor kunnen hele vervelende blessures ontstaan waar we nu natuurlijk niet op zitten te wachten. En de scheidsrechters? Erg matig maar dat zijn we wel gewend dus eigenlijk geen nieuws daarover.

Als laatste nog even iets over de shirts van de spelers. Ik heb geen idee wie daar verantwoordelijk voor is maar het ziet er allemaal gewoon keurig en verzorgd uit.

Zo, weer een overwinning in de pocket. Nog 10 dagen te gaan voordat de competitie weer los gaat. Bauscher heeft er al vreselijk zin in. Zijn lichamelijke ongemakken herstellen goed en hij gaat er helemaal vanuit dat hij er volgende week gewoon weer bij is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten