zaterdag 11 september 2010

110910: Stadskanaal

Stadskanaal. Een plek waar je niet wekelijks komt. Het is maar goed dat deze derde oefenwedstrijd hier werd gespeeld want zo zie je nog es wat van de wereld. Stadskanaal bleek dit jaar op één of andere manier dichterbij te liggen dan tijdens de oefenwedstrijd van vorig seizoen. Of reden we deze keer misschien gewoon harder?..

De organisatie had veel gedaan om deze oefenwedstrijd tot een succes te maken. Alles was goed verzorgd en zelfs de vaste speaker en de nieuwe muziekman Frank waren aanwezig. Zeer verheugd waren we met het feit dat de lokale cheerleaders weer van de partij waren. Vorig jaar mochten we ook al even van hun optredens genieten en gelukkig werden we nu niet teleurgesteld. Een groep spetterende meiden die vol overgave hun ingestudeerde bewegingen aan het publiek demonstreerden. Eén van de meiden is duidelijk wat langer en ouder dan de anderen en op de één of andere manier trekt zij toch meer de aandacht. Geen idee hoe dat kan. Toen zij bij een act opeens even niet meedeed, dan mis je toch plotseling wat. We zullen nu weer een jaar moeten wachten maar ik hoop echt dat we in 2011 weer naar Stadskanaal mogen om te genieten van de dansgroep daar. Hoop alleen wel dat de rug dan iets beter voelt dan nu…

De wedstrijd was zwaar en intensief. De tegenstander uit Bremerhaven is niet zomaar even een ploegje en had duidelijk geen zin om te verliezen. Bovendien was onze rotatie een stuk kleiner dan normaal door het ontbreken van Mo, Bausch en Aron. Dat scheelt meteen een slok op een borrel waardoor de anderen meer minuten moesten maken en de veldverdeling niet altijd optimaal was. Maar goed, de wedstrijd werd gewonnen en we zijn weer wat wijzer geworden. Wijzer geworden? Ja zeker. Bekkering komt steeds beter in zijn vel te zitten, Ellis is wat mij betreft nu al de MVP van het nieuwe seizoen, Haryasz is echt een enorme topper en Turek.. tja, Turek valt me gewoon tegen. Met veel enthousiasme werd hij weer teruggehaald naar Groningen na drie seizoen in andere landen te hebben gespeeld maar mij heeft hij nog niet geïmponeerd. Sterker nog, hij valt me tegen. Verdedigend is hij groot en sterk maar niet oppermachtig. Aanvallend is hij weinig creatief en in ieder geval duidelijk minder dan Haryasz. Bovendien is zijn schot, van korte afstanden maar ook van grote afstand, niet overtuigend. Technisch is het niet helemaal goed voor elkaar maar ook niet heel doeltreffend. Wellicht moet hij nog even wennen aan de nieuwe omstandigheden en die kans krijgt hij natuurlijk. Maar dat het beter moet is duidelijk. Het is een dure jongen die met hoge verwachtingen naar Groningen is gehaald en dat moet nu zo langzamerhand wel uit de verf gaan komen.

Het leven van een basketballer gaat niet altijd over rozen. Mijn hemel, het schema van de mannen voor de komende 2 weken liegt er niet om. Nu twee dagen naar België met een intensief programma, dan twee dagen trainen en vervolgens weer twee wedstrijddagen achter elkaar. Daarna de confrontatie met de Russen. Na de thuiswedstrijd van 21 september begint meteen de reis naar Kazan voor het uitduel. Ik zal u de details besparen maar een gezellig tripje met z’n allen naar het buitenland is het allerminst! Bus-vliegen-overstappen-vliegen-hotel-spelen-slapen-vliegen-overstappen-bus etc. Alleen al bij het lezen van de planning word je er al moe van…

Zoals u ziet vandaag ook weer filmpje met de Flip camera. Een optreden van de spetterende dames en daarbij een overzicht van de handtekeningenjacht. Het hoort er allemaal bij. Gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten