woensdag 29 september 2010

290910: Nieuws

De FEB, het overkoepelend orgaan van de eredivisie basketbal bij de mannen heeft een nieuwe naam bedacht voor de eredivisie, namelijk DBL, Dutch Basketball League. Volgens het persbericht is dit gedaan om het basketbal in Nederland meer exposure, een beter imago en meer aantrekkingskracht te geven. De bijbehorende site is tevens de opvolger van debasketballsitevannederland. Als de kwaliteit en de journalistieke bijdrages hierdoor ook verbeterd worden en minder gekleurd zijn dan in het verleden, dan mogen we best spreken van een stapje vooruit. Basketbal blijft een relatief kleine sport in ons land en dan is het haast onmogelijk om een compleet onafhankelijke redactie en dito website in de lucht te krijgen. Wat dat betreft mogen we onder de omstandigheden al blij zijn dat er is wat er is. Basketballeague.nl is dus de nieuwe site. Daarnaast ook graag even een attentie voor ibasketball.nl. Reeds een paar maanden in de lucht en tot op heden zeer actueel en redelijk vernieuwend. Met deze bronnen van informatie gaan we het nieuwe seizoen in vol verwachting klopt ons hart.

Verder nog nieuws? Het meest interessant is de soap in Den Bosch. Een rechtszaak tussen de club en meneer Wright. De ene partij wil gewoon dat hebben wat in zijn contract staat, de andere partij zegt dat als Wright voet bij stuk houdt, dat het wel eens de ondergang van de club zou kunnen betekenen. We volgen het verder op de voet. Tim Blue is weer terug op het oude nest. Opvallend? Nee, niet echt verbazingwekkend. Men kent elkaar goed daar en blijkbaar kunnen ze ook goed met elkaar leven. De nieuwe coach Goedee zal wel even moeten wennen aan zijn nieuwe speler. En Tim aan hem. Komende zondag reist Donar af naar het verre Bergen op Zoom voor de eerste competitiewedstrijd dit seizoen. Giants verloor hun eerste wedstrijd overigens van Leeuwarden. Kazan, de miljoenenploeg uit Rusland, verloor gisteren in de tweede voorronde van het Belgische Charleroi. Verrassend en knap van de Belgen. Ben benieuwd hoe de Belgen de reis naar Rusland voor de uitwedstrijd hebben geregeld. Ook twaalf keer overstappen en 10 uur wachten? Ik gok van niet.

Volgende week zaterdag, 9 oktober, spelen we de eerste thuiswedstrijd tegen Weert. Meer dan 1400 seizoenkaarthouders zullen dan voor het eerst dit seizoen hun eigen plekje kunnen opzoeken. Grote kans dat de nieuwe digitale reclameborden dan ook rond het veld staan opgesteld en dat alles en iedereen er dan helemaal klaar voor is. De landskampioen is natuurlijk wel iets aan haar stand verplicht. Vorig jaar was het 33-3 in de reguliere competitie. Zouden we dat nu weer gaan behalen? Het zou fantastisch zijn maar ik gok dat het resultaat iets minder goed maar wel zeer bevredigend zal zijn. Na die eerste thuiswedstrijd is het de tiende, van de tiende van de tiende. Oftewel, de dag van de 4 Mijl van Groningen. Altijd gezellig.

Ben nog steeds aan het twijfelen over aanstaande zondag. Wel een kolere eind fietsen hoor. En dat op een vrije zondag. Maar, het is wel de eerste competitiewedstrijd! Aan de andere kant, er volgen nog zoveel wedstrijden. Ja, maar Tiedeman en Blue tegen ons zien spelen is wel de moeite waard. Pff, keuzes maken… gelukkig is het nog maar woensdag. Nog een paar dagen bedenktijd.

2 opmerkingen:

  1. Hoi HJ,
    Van de Bossche soap word je niet vrolijk, zeker niet aan de ontbijttafel met je regionale krantje. Van 3,4 mln. naar 1,4 zal de resultaten ook geen goed doen. Het wordt weer een zwaar seizoen hier in het rode Zuiden.

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zeg; zondag de auto in richting BoZ en zorgen dat moeder de gans een tas vol lekker eten meeneemt voor iedereen in de auto :-).

    BeantwoordenVerwijderen