zondag 3 oktober 2010

031010: Heerschappij?

Nou, daar was absoluut nog geen sprake van tijdens de eerste competitiewedstrijd van Donar in het verre Bergen op Zoom. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd was er wel een misplaatste heerschappij van de heren Sinterniklaas, v.d. Heuvel en Van Dam. Hun aanwezigheid was veel te nadrukkelijk en ze floten nagenoeg elke actie af. Bij rust was de foutenverdeling reeds 13 tegen 16. Ik bedoel maar.
Natuurlijk, een fout is een fout, maar je kan het ook overdrijven. Bij elk contact tussen spelers klonk er weer zo’n irritant fluitje terwijl het meestal absoluut niet een spelbepalend moment of een zware overtreding was. Tijdens de tweede helft waren de heren iets beter maar toch bleef het allemaal erg matig.

Over matig gesproken. De belangstelling in Bergen op Zoom was bedroevend laag. Uit Groningen waren ongeveer 35 mensen aanwezig maar van de thuisclub was het publiek nou niet bepaald in grote getale opgekomen. Daardoor was de ambiance dus ook verre van dat wat je zou mogen verwachten van een wedstrijd in de eredivisie maar ach, dat zien we helaas wel vaker in Nederland.

En dan ons spel. Nee, heersen deden we zeker niet. Het zou kunnen dat de beide duels tegen Kazan de nodige tol hebben geƫist maar de uitstraling van het team was niet je van het. De enige die echt rechtop bleef staan en volgens de norm presteerde was Jason Ellis. Hij speelde een prima wedstrijd en zijn inzet was zoals altijd weer groots. Ook Aron, Robby en Henry lieten zich van hun goede kant zien maar verder was het niet echt indrukwekkend. Twee namen moeten dan toch even worden genoemd. Als eerste John Turek. Hij speelde wel met meer overtuiging in vergelijking met een aantal oefenwedstrijden maar zijn spel is nog niet bevredigend. Voorzichtig, soms zelfs passief en met te weinig dreiging voor een man met zijn staat van dienst. Hij kreeg ook met regelmaat van de bank kritiek te horen en dat was dus blijkbaar nodig. Als tweede Haryasz. Het leek wel of hij met hele andere dingen bezig was. Met een double double (11/10) was zijn wedstrijdprestatie best acceptabel maar hij had niet de bevlogenheid die we anders wel van hem gewend zijn. Gelaten, zo zou je het wel kunnen omschrijven. Na afloop was meteen al te zien dat er wel een aantal zaken intern besproken moesten worden en dat gebeurde dus ook.

Het is de eerste wedstrijd nog maar, maar het niveau moet duidelijk wel omhoog. Niet alleen qua spel maar zeker ook qua beleving, karakter en inzet, Er zijn uitzonderingen maar die heb ik hierboven reeds benoemd. De eerste punten zijn binnen, dat is natuurlijk prettig en goed. Maar eerlijk gezegd, halverwege het laatste kwart had het kwartje ook zomaar de andere kant op kunnen rollen. Was de thuisploeg dan zo goed? Nee, absoluut niet. Ze speelden rommelig en zonder een duidelijk plan. In zo’n team voelt Tim Blue zich overigens als een vis in het water dus die kan dit seizoen zijn lol nog wel op. Of de nieuwe coach Wierd Goedee de boel daar nog goed aan de praat gaat krijgen weet ik niet maar ik verwacht het niet. De kans dat ze weer de finale gaan halen schat ik als bijzonder laag in nu.

Trouwens, je zal maar speaker zijn daar in Bergen op Zoom. We kennen die man die altijd lopend achter de jurytafel de boel aan elkaar praat al wel langer maar bij elke actie van de thuisploeg moet hij blijkbaar de hele clubnaam uitspreken. We werden er al moe van om naar te luisteren, laat staan dat je het aldoor weer moet herhalen…’Balbezit voor de World Class Aviation Academy!’ Zucht…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten