zondag 24 oktober 2010

231010: Het MO-mentum

Vooraf, mocht je binnenkort nog naar Amsterdam moeten, simpel, gewoon niet doen. Laat ze maar naar jou toekomen. Op een gewone zaterdag sta je al 75 minuten in langzaam en stilstaand verkeer. Wat een ellende daar. Uit nood moest ik mijn patatje in 5 minuten naar binnen werken om niks van de wedstrijd te hoeven missen.

Na een zeer interessante training in Martiniplaza op vrijdag was het een dag later dus Amsterdam die graag wilde laten zien wat ze tegen ons waard waren. Leuke ploeg Amsterdam, veel dynamiek maar vooral inside te weinig kracht en ervaring. Voorn is met zijn jeugdige leeftijd de stuwende kracht en laat dat ook zien. JD had zijn handen aan hem vol en liep al snel tegen persoonlijke fouten aan. Zijn vervanger Matthew Otten deed dat daarna zeer verdienstelijk. Sterker nog, samen met Turek was hij de meest opvallende speler bij Donar in 020.

De bezieling van Haryasz was weer volop aanwezig en zo langzamerhand begint de swung weer een beetje terug te komen. De automatismen worden beetje bij beetje weer herkenbaar en het spel begint voorzichtig weer te lopen. Aanvallend speelde Matt H geen gelukkige wedstrijd. 3 uit 14 is niet echt ‘je van het’ maar hij blijft er wel 100% voor gaan.
Bauscher is een prima stand-in voor Robby nu Aron even aan de kant zit. Hij nam duidelijk de leiding in de aanval en met zijn energie nam hij de ploeg op sleeptouw. De meest opvallende speler was toch John Turek. 17 punten en 13 rebounds. Alsjeblieft! Verdedigend vergeet hij de rotatie nog met regelmaat maar aanvallend is hij nu absoluut een toegevoegde waarde. Daar waar Haryasz er niet door kon komen deed John dat wel en zo was zijn komst naar de ploeg ook bedoeld. Ellis speelde schijnbaar een beetje tegen zichzelf. Het zit allemaal even niet mee en hij oogt niet zo goed en stevig zoals hij anders wel doet. Een duidelijke dip die vanzelf wel weer zal verdwijnen.

Ook Bekkering begint het verdedigen nu te snappen. Het komt wel goed met die jongen. Aanvallend had hij de meest knullige actie van de avond. Net als donderdag ging hij alleen op de basket af. Geen lopen maken en niet dunken! zal hij gedacht hebben in die paar seconden. Het resultaat was dat hij keurig voor de lay-up ging maar mede door zijn hoge snelheid de bal van de ring zag stuiteren. Beetje lullig.

Matthew verdedigde Voorn goed en aanvallend had hij een paar prima acties. De lijn die hij de laatste weken al had ingezet krijgt duidelijk een vervolg. Mooi om te zien dat zijn zelfvertrouwen groeit en hij steeds een belangrijkere plek opeist en krijgt. En Ross? Daar hoeven we nu even geen woorden aan te wijden. 4.27 minuten stond hij in het veld. In die tijd 2 gemiste vrije worpen en 1 raak schot.

De ommekeer in de wedstrijd vond plaats in het vierde kwart. Het momentum. Of meer toepasselijk het MO-mentum. Niet zelf bedacht, deze eer gaat naar mevrouw Schuur. 52-51 en vervolgens een geweldig run van 0-14. Boem, er op en er over. Zo wonnen we de wedstrijd met 58 -71. Twaalf punten uit zes wedstrijden en goede dingen gezien. Dat geeft de burger weer moed en vertrouwen. Dinsdag gaan we weer verder. Dan is Zwolle de tegenstander. Tot dan!

Video: let even op de aanvallende rebound van Ellis. Kijk ook naar de actie van Haryasz. De scheidrechter die hem onterecht terugfluit wegens terugspelen (nieuwe regels heren!!) komt 20 seconden later gelukkig wel op zijn besluit terug na protesteren van Marco. Dat was dan wel weer positief. Het DEFENSE wat te horen is komt van een bandje zoals altijd daar. Dat je niet denkt dat de fans in 020 zich nu opeens massaal laten horen...

1 opmerking:

  1. dankje HJ....altijd weer fijn om jouw verhaal te kunnen lezen en zeker bij een wedstrijd-afwezigheid van me!

    BeantwoordenVerwijderen