dinsdag 19 oktober 2010

191010: Koplopers?

Feitelijk: ja. Maar daar is het ook wel mee gezegd. De wedstrijd tussen Den Bosch en Donar had verre het niveau van een topwedstrijd en we mogen blij zijn dat we de punten in Groningen hebben weten te houden.

Halverwege het derde kwart stonden we opeens tien punten achter en moesten alle zeilen worden bijgezet om het tij te keren. In het vierde kwart kwam Haryasz eindelijk maar toch een beetje op stoom en kwamen de lange mannen van de rode hemden ernstig in foutenlast. Dat maakte uiteindelijk ook het verschil maar het was wel kantje boord. 17 van de 32 vrije worpen raakschieten is zeer matig terwijl ze dat al zo veel jaren doen. De vorm ontbreekt, de swung is afwezig en een aantal spelers lijken wel angst tussen de oren te hebben waardoor ze niet meer durven of met regelmaat falen.

Eén eervolle vermelding deze keer. Eerder door mij wel bekritiseerd maar vandaag bleef hij als één van de weinigen rechtop staan. John Turek. Bij de opkomst van de spelers zag je al dat hij veel meer energie had dan anders. Hij straalde plezier en enthousiasme uit terwijl dat voorheen vaak ontbrak. Wellicht was zijn weekendje lekker thuis bij moeder de vrouw precies dat wat hij even nodig had want John speelde met overtuiging en hield het team in de race.

Waarom Henry zo weinig speelde is me niet helemaal duidelijk. Wat hij deed, deed hij goed en had wel meer minuten verdiend. Misschien was het de bedoeling om de vaste waarden juist met elkaar de dingen te laten oplossen en dat pakte gelukkig ook wel goed uit. Maar toch, inside is het spel van een te laag niveau en vanaf de guard is er te weinig dreiging en te weinig creativiteit. Verdedigend zit het wel snor. 50 tegen 37 rebounds zegt wat. Bij rust was het al 26 tegen 18. Eigenlijk had je dat ook wel mogen verwachten. Wij zijn nagenoeg compleet als team terwijl Eiffel het met Aarts in de basis moet doen.

Eiffel.. een paar rechtszaken aan de broek en een stuk minder budget te besteden. De Nederlanders die er spelen zijn zeker goede spelers maar ze hebben niet meer het niveau van de voorgaande jaren. Bovendien, alleen Turner, een aardige guard maar ook zeker niet meer dan dat, was de enige buitenlander maar heeft ook niet het niveau van bijvoorbeeld een Dean Oliver. Wat dat betreft zullen ze de komende dagen zich nog wel gaan versterken want dat zijn ze ook wel aan hun stand verplicht.

Het jaarlijkse reisje zit er nu in ieder geval op dus kunnen we ons weer volledig gaan richten op het basketbal. In de persconferentie werd Marco daar nog even over ondervraagd en gaf daar zijn uitleg over. Terecht natuurlijk want het beeld kan in zo’n situatie wel es tegen je keren. Als we hadden verloren was het waarschijnlijk een ander verhaal geweest.

Vier gespeeld en alles gewonnen. Daar gaat het natuurlijk om! En het spel kan eigenlijk alleen maar beter worden. Laten we daar maar vanuit gaan en donderdag een betere teamprestatie gaan zien.

‘Hit the road Jack’.. Ja, we hebben het, licht twijfelend, gehoord. Dikke prima! ‘We will rock you’ zou ik willen bewaren voor andere momenten. Maar ach, wie ben ik.

2 opmerkingen:

  1. dit verhaal lezen, is ontdekken dat HJ het wedstrijdverslag weer heeft opgeschreven zoals jezelf ook dacht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat ... en ik kan NU wel leven met deze kleine nederlaag. De Bossche versterking is onderweg maar met 2 mio minder budget moet je op het veld inleveren. We hopen desondanks op kwalitatief betere tijden.

    BeantwoordenVerwijderen