zaterdag 16 oktober 2010

161010: Programma voor 191010

Drie gespeeld, zes punten

Bergen op Zoom, Weert en Nijmegen, deze tegenstanders van wisselend formaat werden alle drie verslagen en zo is de winstscore met zes uit drie tot nu toe 100%. Daarmee zijn we op de goede weg want het doel is helder, we willen alles winnen. Tot op heden een prima resultaat maar de manier waarop de winst in die wedstrijden werd behaald was nog niet echt indrukwekkend.

Matig spelen en toch winnen is een prestatie op zich. Het spel wat we tot nu toe hebben gezien was nog niet een genot voor het oog en je zou er nu al een boek over kunnen schrijven. Dat doen we natuurlijk niet want we kijken vooruit en stilstaan bij het verleden heeft niemand wat aan. Bovendien zijn er wel andere interessante boeken te lezen. Heeft u bijvoorbeeld het kampioensboek van afgelopen seizoen al even in kunnen kijken? Een mooi naslagwerk over een zeer succesvol seizoen, een aanrader voor elke basketbalfan in Groningen en haar verre omstreken!

Na zo’n succesvol jaar en met een prachtige Beker in de prijzenkast is het altijd maar de vraag of die lijn zomaar eventjes in een nieuw seizoen kan worden voortgezet. Kijk ter vergelijking eens naar de club van Groninger Arjen Robben. Ook daar gaat het allemaal niet van een leien dakje maar er is één groot verschil, wij winnen onze wedstrijden wel. Dat het nu allemaal nog niet subliem is, is begrijpelijk en kost gewoon tijd. De nieuwe spelers moeten worden ingepast en elk individu moet weer groeien naar het hoge en intense niveau van een paar maanden geleden. Met name onze topspeler Matt Haryasz is duidelijk nog op zoek naar zijn vorm maar vergeet u niet dat zijn voetblessure meer tijd heeft gekost dan wij simpelweg dachten en daardoor heeft hij de afgelopen zomer weinig kunnen doen. Het team werkt momenteel keihard om de automatismen weer terug te krijgen en wij kunnen u verzekeren, zoals Kareltje het al eens zo mooi verwoordde, het komt allemaal goed.

De verlenging tegen Nijmegen van vorige week was daar wellicht een goed voorbeeld van. De spanning steeg, de winst lag voor het grijpen en toen viel het schot opeens wel. En dat is toch waar het allemaal om draait. Die wedstrijd tegen Magixx was er overigens wel één met verschillende gezichten. Henry Bekkering liet zien hoe hoog hij kan springen en dat je met een hoge intensiteit veel aanvallende rebounds kan pakken. Verdedigend kan het allemaal nog wel wat beter maar Henry is duidelijk goed bezig en daar zullen we nog veel plezier aan gaan beleven. Een paar andere spelers waren meer met zichzelf bezig dan met de teamprestatie. Wellicht niet in vorm of twijfelend aan eigen kunnen, allerlei redenen kunnen daar de oorzaak van zijn. Feit is dat elke wedstrijd weer iemand anders opstaat op de momenten dat het allemaal niet soepel loopt en dat is ook een kwaliteit. Niet volledig afhankelijk hoeven zijn van één of twee individuen maar als team presteren en als team de juiste oplossing zien te vinden.

Vandaag spelen we wedstrijd vier van de competitie tegen Den Bosch, terwijl we sinds een paar dagen ook weten wie we precies in de komende Europese wedstrijden zullen gaan treffen. Wat dat betreft zijn deze wedstrijden op dinsdag wel even goed om alvast aan te wennen want straks, vanaf 16 november, is het zes weken op dinsdag raak met Europees basketbal. Drie uit- en drie thuiswedstrijden tegen zeker niet de minste tegenstanders. Komt dat zien!

De bezoekers van vandaag zijn één van de tegenstanders die dit jaar zeker zullen meedoen om de prijzen. Ondanks allerlei financiële en organisatorische perikelen is de kern van de ploeg toch intact gebleven en zijn er een paar goede Amerikanen binnengevlogen. De wedstrijden tussen Groningen en Den Bosch kennen reeds een rijke historie en vandaag wordt daar weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Hoe hebben beide teams zich ontwikkeld, wie heeft de grootste winstdrang en wie speelt vanavond de sterren van de hemel? We zullen het zo gaan zien. Veel kijkplezier bij dit duel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten