dinsdag 26 oktober 2010

261010: Goed is Goed

De trend van de afgelopen week werd vanavond duidelijk voort gezet. De uitwedstrijd tegen Amsterdam liet al duidelijk tekenen van herstel zien en vanavond speelden we weer op een herkenbare manier.

91 tegen 53. Een blamage natuurlijk van Zwolle. Het viel me ook tegen van hun coach Herman van den Belt. Normaal gesproken straalt zijn ploeg veel inzet en karakter uit maar bij deze wedstrijd leek het helemaal nergens naar. De spelers oogden niet fit en van bezieling was simpelweg geen sprake. Dieptepunt was wel de actie van de nummer 4, Marshall. Half vallend over de achterlijn met de bal in zijn handen vroeg hij aan de scheidsrechter om een time-out. In Amerika is dat geoorloofd maar niet hier. De speler is reeds twee maanden in Nederland en weet blijkbaar nog steeds de hier geldende regels niet. Hoogst verbaasd reageerde hij en snapte er niks van. Dat is dus duidelijk een gebrek aan betrokkenheid. Zoiets hoor je te weten als je hier speelt.

Maar genoeg over Zwolle. De stijgende lijn van onze ploeg heeft duidelijk een vervolg gekregen. Het ritme begint weer te komen, de schoten vallen en het teamgevoel is weer duidelijk aanwezig. Aanvallend is Haryasz nog niet echt overtuigend maar het gaat de goede kant op. Het is te hopen dat zijn blessure niet ernstig is en hij de komende wedstrijd gewoon aan zijn vorm kan blijven werken ter voorbereiding op de Europese duels. Bauscher zit gewoon goed in zijn vel. Zijn extra taak als spelverdeler is hem op het lijf geschreven en hij geniet duidelijk van het spel. Turek begint zijn waarde nu ook te laten zien. In Amsterdam liet hij al veel goede dingen zien en ook nu was zijn rol zeker positief.

Dan Bekkering. Wat een beest. En dan in positieve zin. Een tomeloze maar wel gecontroleerde inzet, een prachtige drive en een ongelofelijke sprongkracht. Zijn gescoorde alley-oop was een kopie van een actie op de training van gisteren en zelfs die leidde al tot groot enthousiasme bij zijn teamgenoten. Nu was dat niet anders. De bank sprong op en dat geeft het teamgevoel op een perfecte manier weer. Maar let u ook eens op zijn verdediging. Als tegenstander mag je hopen dat je Henry niet tegen over je krijgt want je weet vooraf al dat je geen leuke wedstrijd gaat hebben.


En dan Steve Ross. Het is een kwestie van ritme zoals hij zelf na de wedstrijd zei. De afgelopen wedstrijden speelde hij zeer matig en zijn schot was compleet weg. Er zal heel wat in zijn kop hebben afgespeeld maar vanavond kreeg hij het voor elkaar om alles weer op een rijtje te krijgen. Als die eerste bal dan valt dan stijgt het vertrouwen en lukt er meer. Topscorer met 21 punten en een hoog schotpercentage. Steve, welkom terug bij de club!

Nog minpuntjes vanavond? Jawel, maar niet echt de moeite waard om hier te vermelden. Het zijn in ieder geval puntjes die redelijk eenvoudig kunnen worden verbeterd. En ach, daar hebben we nog een paar maanden de tijd voor.

Donar!!

1 opmerking:

  1. Best is beter.
    Nog een uitdaging nodig daar in het hoge Noorden? Ongeslagen bovenaan na de reguliere competitie? Zou moeten kunnen, toch?

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen