woensdag 20 oktober 2010

201010: Programma voor 211010

Rotterdam

Het is een druk programma voor het Groningse basketbal. Twee dagen geleden speelden we hier nog tegen Den Bosch en over twee dagen spelen we de uitwedstrijd in en tegen Amsterdam. Vandaag is Rotterdam de tegenstander. De Challengers verloren hun eerste drie wedstrijden in deze competitie maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niks over het verdere verloop van dit seizoen.

Ter voorbereiding op dit duel bezochten we de website van Rotterdam maar heel veel wijzer zijn we niet geworden. Foto’s van het team of van de spelers zijn niet te vinden en aanvullende informatie over de spelers beperkt zich tot hun leeftijd en woonplaats. Niet geheel toevallig wonen ze allemaal in en rond Rotterdam en dat zal u waarschijnlijk niet echt verbazen. De afgelopen jaren was het suikeroom Johan van Haga die de scepter zwaaide in Rotterdam en duidelijk zijn stempel drukte op met name het sportieve karakter. Met veel lawaai kwam hij als hoofdsponsor binnen en met stille trom vertrok hij weer. Zijn ambities om met louter Nederlanders te spelen is reeds weer gepasseerd en dus zijn er dit jaar weer buitenlandse spelers te bewonderen bij de club die het net, als vele anderen, moeilijk heeft om het financieel allemaal rond te krijgen.

Om toch budget voor de club te genereren bedacht Rotterdam een plan om meerdere kleine sponsoren aan zich te binden en die vervolgens allemaal op het shirt te gaan plaatsen. Voor € 19.99 kunt ook u sponsor zijn en wordt u vermeld op het shirt van de spelers. Een aantal prominente Nederlanders hebben zich reeds op deze manier verbonden aan de club waaronder Hugo Borst, Kees Jansma en Nico Dijkshoorn. Het is de bedoeling om op deze manier 5000 sponsoren te werven en een bedrag van € 100.000 veilig te stellen. 5000 namen en logo’s op een shirt? Alleen dat is al een uitdaging. Origineel en ambitieus, dat wel, maar of het daadwerkelijk gaat lukken is nog even afwachten. Eigenlijk is het natuurlijk ongelofelijk dat een ploeg uit een grote stad als Rotterdam het niet voor elkaar krijgt om potentiële sponsoren met financiële mogelijkheden aan zich te binden. Ook de voetbalclub in Rotterdam heeft het zwaar dus blijkbaar is het sponsorklimaat daar niet ideaal en zijn dit soort acties nodig om het team toch te kunnen laten spelen. Laat duidelijk zijn dat we allemaal blij zijn dat Rotterdam nog wel meedoet in de eredivisie want een club zomaar verliezen is niemand bij gebaat.

Gelukkig hebben we hier in Groningen een hele andere financiële situatie en kunnen we ons gelukkig prijzen met de huidige sponsoren. Topsport kost veel geld en sportieve resultaten spelen daarbij een grote rol. Als je wint heb je vrienden en dat geldt zeker ook bij een landskampioen. Dit seizoen zijn de ambities in Groningen groot en daar moet veel voor gebeuren. Natuurlijk op sportief vlak maar ook organisatorisch en financieel moet er veel werk worden verzet. De nieuwe reclameborden geven bijvoorbeeld veel extra mogelijkheden waardoor bedrijven zich op een originele manier kunnen presenteren. Binnenkort wordt er een bijeenkomst georganiseerd waarbij bedrijven zich kunnen laten voorlichten over deze nieuwe mogelijkheden. Als u interesse hebt kunt u zich melden bij het managementbureau om daar meer informatie over te krijgen.

Maar goed, terug naar de sport waar het natuurlijk allemaal om draait. De start van de competitie was voor ons qua resultaten goed maar het spel is nog niet op het niveau zoals we dat vorig seizoen met regelmaat zagen. De ploeg en de beide coaches werken er hard aan om de juiste chemie weer terug te laten komen en daar hebben we natuurlijk alle vertrouwen in. Helaas horen daar ook tegenvallers bij zoals nu de blessure van Aron Royé. Aron deed het de laatste weken uitstekend en dan is het des te vervelender dat hij nu langs de kant zit of staat. Gelukkig hebben we een brede selectie en kunnen posities vaak ook door anderen worden ingevuld. Blessures horen nou eenmaal bij sport en daar is ook voor ons geen ontkomen aan.

Qua wedstrijden kunt u de komende periode uw lol wel op. De komende maanden zullen er heel veel wedstrijden worden gespeeld want vanaf 16 november begint naast de competitie ook het Europese avontuur met tegenstanders uit Griekenland, Italië en Turkije. Reserveer de speeldata alvast in uw agenda want dat wilt u toch zeker niet missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten