donderdag 21 oktober 2010

211010: slecht is slecht

We mogen nog blij dat hekkensluiter Rotterdam de tegenstander was vanavond en niet een betere opponent die deze wanprestatie had afgestraft. Rotterdam speelde een puike tweede helft en daarmee kunnen ze voorlopig weer vooruit.

Rotterdam.. tijdens de eerste helft vroegen veel van de 1860 bezoekers zich af wat deze ploeg eigenlijk in de eredivisie doet. Los van het feit dat het aanvalsspel zich beperkte tot één pass, zat er veel te weinig energie in de ploeg en speelden ze veel te angstig. De coach greep in de rust goed in: niet meer schieten, alleen maar hard naar de basket gaan. En met succes. Alleen in het derde kwart maakte Ormskerk daarmee al 14 punten. Had die tactiek maar eerder gebruikt. Enne, Joel Zwiers.. je moet op dieet.

De tweede helft verloren wij met 25 tegen 35. Ahum. Schandalig. Een kwart of een helft verliezen is niet zo erg maar niet na zo’n eerste helft en zeker niet op deze manier. Zeven punten in het laatste kwart is ronduit slecht te noemen. Afijn, we hebben het allemaal zelf kunnen zien. Een paar spelers durven niet en hebben momenteel het zelfvertrouwen van een druif. Laat ik maar geen namen noemen maar één van de groep moet wat mij betreft minimaal een etmaal zichzelf in de spiegel aankijken.

Is het de druk die een landskampioen met zich mee zeult? Nee, dat kan gewoon niet tegen een tegenstander als Rotterdam. In de eerste helft lieten ze zien dat ze het zeker wel kunnen dus waarom niet gewoon los en ontspannen doordenderen. Maar wat is het wel. Is de Family geen Family meer? Saamhorigheid is in ieder geval ver te zoeken. De positieve uitzondering vanavond was Bauscher die als enige een ruime voldoende haalde.

Het meest opvallende moment vanavond was het gefluit na de wissel van Bekkering. Marco heeft de situatie in de persconferentie haarfijn uitgelegd en dat was bevredigend. Maar toch, het zegt wel wat. Misschien wordt het wel es tijd dat de pispalen in het team een ander rugnummer krijgen.

Tot slot, ik mis muziek. Wagner was voorafgaand aan de wedstrijd te horen maar ik gok dat niet meer dan 25 mensen deze muziek ook daadwerkelijk konden plaatsen. Ook al was het spel in de tweede helft niet om aan te zien, muziek hoort er wel bij. Dat maakt basketbal nou juist zo aantrekkelijk. Althans, dat is één van de ingrediënten die het publiek leuk vindt en hoort bij basketbal in Groningen!

Zo, tijd voor een biertje.

1 opmerking:

  1. Je hebt ook zeer zelfverzekerde druiven, zoals de merlot, de chardonnay of de pinot noir. Niet te versmaden allemaal.
    Lekker is lekker.
    Maar geen woord over basketball verder, toch?

    BeantwoordenVerwijderen