vrijdag 17 september 2010

170910: Winst in Veendam

Man of the Match in Veendam vandaag was met overtuiging speaker Gaaike. Bedrijven die niet aan sponsoring hadden gedaan bij deze oefenwedstrijd hebben een hele grote kans zomaar laten lopen. Als een pratende reclamezuil wist Gaaike vol enthousiasme alle betrokken bedrijven op een inspirerende manier te benoemen en in het zonnetje te zetten. Ook de plaatselijke loterij was een groot succes dankzij deze microfonist. Ontelbare lootjes werden verkocht omdat hij de mensen enorm prikkelde om vooral geld aan deze lootjes uit te geven. Veendam mag maar wat blij zijn met de aanwezigheid van deze speaker. Wie de wedstrijd van morgen zal gaan verslaan is nog niet bekend maar hier kan eigenlijk niemand tegen op. Gaaike: Chapeau!

Het programmablaadje van De Veendammer Topsportweek leidde bij binnenkomst meteen tot enige verwarring. De leeftijden van de spelers waren niet helemaal goed van de site gekopieerd. Sander de Roos 11 jaar en Matt Bauscher 925 jaar? Ach, een schoonheidsfoutje. We kwamen natuurlijk voor de wedstrijd tegen Cuxhaven maar eigenlijk werd het nooit een wedstrijd. Na 5 minuten spelen was de stand al 14 tegen 0 en dat verschil werd eigenlijk alleen maar groter. Nee, Cuxhaven was niet een tegenstander van formaat. Sterker nog, deze tegenstander zou in onze eredivisie met zekerheid onderaan eindigen. Donar gebruikte de wedstrijd om de spelsystemen te oefenen die aanstaande dinsdag zo belangrijk zullen gaan worden. Morgen is de laatste test voordat dinsdag de topper uit Kazan naar Groningen toe komt. Turek speelde niet mee omdat zijn enkel zo ongeveer het formaat van een basketbal heeft. Die is niet in paar dagen weer speelklaar dus dat is wel een flinke tegenvaller. JD deed ook niet mee maar zijn blessure is gelukkig minder ernstig. Aron deed wel mee met de warming-up maar speelminuten kreeg hij nog niet. Morgen, in Assen, is die kans een stuk groter.

De overwinning was overtuigend, 95 tegen 65. Opvallend waren met name Bauscher en Bekkering. Bauscher was erg blij dat hij na zijn korte blessure weer kon spelen en deed dat dus ook met overtuiging. Bekkering komt steeds beter in zijn vel te zitten en speelt vol overgave maar nu ook met de nodige precisie. Het gaat ongetwijfeld wel goed komen met die man.

Veendam, zo komen we nog eens ergens. De slogan van Veendam is: ‘Er is meer in Groningen.. Veendam’. Goed bedacht en geen speld tussen te krijgen. Leuk om te zien dat zoveel mensen zich inzetten om zo’n oefenduel tot een succes te maken. De organisatie van GasTerra Flames helpt daar natuurlijk wel een handje bij met onder andere ‘onze’ cheerleaders, de nieuwe muziekman en een ervaren speaker. Een leuke loterij (zelf na 21 lootjes een basketbal gewonnen), een gezellige bar en een aardige basketbalwedstrijd, dat waren de ingrediĆ«nten van deze voorlaatste oefenwedstrijd zo’n 30 kilometer van de Martinistad. Na de wedstrijd kreeg de lokale jeugd nog de kans om de handtekeningen van de spelers en coaches te bemachtigen. Keurig op een rij zaten ze allemaal klaar om hun krabbel te zetten. Het hoort er bij en past bij een kampioen.

Morgen de laatste oefenwedstrijd in Assen. Laten we hopen op iets meer tegenstand dan vanavond. En dan.. op naar dinsdag. Een belangrijke dag voor het Groningse basketbal. Studio Sport zal dinsdag de nodige aandacht schenken aan Donar en verslag doen van die wedstrijd. Maar wij zijn er natuurlijk gewoon bij. U ook?

Tot slot nog even een kort beeldverslag uit Veendam:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten