zaterdag 18 september 2010

180910: Grote mannen!

Ja, dit was een wedstrijd tussen echte grote mannen. De winnaars van de competities van afgelopen seizoen van Nederland en Duitsland speelden in Sporthal de Spreng in Assen op het scherpst van de snede. EWE Oldenburg was met stip de beste tegenstander die we in de afgelopen oefencampagne hebben getroffen.

In de eerste helft waren het met name Bauscher en Haryasz die de motor draaiende hielden. Wat een klasbak is dat toch die Haryasz. Hij deed wat hij moest doen en maakte in die eerste helft al 20 punten waarvan 10 uit 10 vrije worpen. Bauscher speelde creatief en stuurde de aanval waardoor de stand aardig gelijk opging en beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. En dan weet zo’n moment wat we wel vaker hebben gezien. Na het krijgen van een fout ging Bauscher te ver in zijn discussie met één van de scheidsrechters met als gevolg een technische fout en geen speelminuten meer in de tweede helft van de wedstrijd. Terecht. Discipline is een enorm belangrijk onderdeel van deze sport en Bauscher ging duidelijk te ver. Sterker nog, Het feit dat Oldenburg tijdens de wedstrijd tegen drie technische fouten aanliep, waaronder één voor de coach, zou je als een belangrijke reden kunnen noemen voor de door hun verloren wedstrijd. Goed voorbeeld doet goed volgen. Coach Krunic gaat ver in zijn gedrag en soms over het randje. Zulk gedrag is blijkbaar normaal binnen het team want de spelers volgen zijn voorbeeld en gingen ook vaak te ver in hun reacties na een arbitrale beslissing. Zo kan je wedstrijden verliezen en dat gebeurde vandaag dus ook.

Flames liet een goede indruk achter na deze laatste oefenwedstrijd. Niet iedereen speelde top maar als team was de prestatie heel goed te noemen en dat is wat we nu ook nodig hebben, een paar dagen voor de wedstrijd tegen Kazan. Het reboundoverwicht was overtuigend, de schotpercentages redelijk en het aantal turnovers (15 tegen 24) minimaal en dus goed. Haryasz was met stip de Man of The Match. Dourisseau speelde wel mee na zijn blessure maar had vooral moeite met zichzelf. Drie vrije worpen achter elkaar missen word je niet echt vrolijk van maar zijn frustratie daarover verdween als sneeuw voor de zon na zijn denderdunk in het vierde kwart. Dat was zo’n moment in de wedstrijd waarbij alles opeens in slow-motion lijkt te verlopen. Op het moment dat hij de bal kreeg voelde je het al aankomen, hij gaat er voor. Als een heersende koning vloog hij over alles en iedereen heen en dunkte de bal megahard door de ring. And the crowd got wild! Een fantastische actie die meteen ook de overwinning veilig stelde.

Kortom, een bijzonder vermakelijke basketbalavond in Assen. Alles was prima voor elkaar en goed geregeld. Zelfs de loterij was een groot succes. De organisatie had bijzonder veel prijzen te verloten zodat veel bezoekers met een leuk cadeau de zaal weer verlieten. Assist in Assen, we komen graag weer een keer terug. Zo, nu voor de spelers een dagje rust en dan begint de voorbereiding naar dinsdag. Het gaat een spannende wedstrijd worden!

Studio Sport was aanwezig voor een reportage die dinsdagavond vroeg op de avond wordt uitgezonden. Ook zullen ze bij de wedstrijd dinsdag aanwezig zijn.

Geen video van mij vandaag. Ik was te druk met andere dingen maar het was erg leuk om weer eens te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten