dinsdag 6 maart 2012

060312: Overtuigend

De gemoederen liepen vlak na de wedstrijd nog even hoog op tussen Van Kempen en coach Salem. Eén en ander had te maken met hoe je zo’n wedstrijd in de laatst minuut zou moeten uitspelen en beide heren waren het duidelijk niet met elkaar eens.

Maar ach, waar hebben we het over. Als je met 34 punten verschil verliest heb je niet zoveel meer te vinden en is de beste keuze om met je hoofd naar beneden zo snel mogelijk de kleedkamer op te zoeken. De frustratie was duidelijk merkbaar bij Weert want 4 technische of onsportieve fouten in één wedstrijd is gewoon veel te veel. Ze stonden erbij en keken er naar en dat terwijl het laatste deel van de wedstrijd grotendeels door onze bankspelers werd gespeeld. En o o o, wat wilden ze graag dat Sander toch nog zou gaan scoren. De aanval had maar één doel, Sander moet de bal er in gooien. Na diverse pogingen lukte dat uiteindelijk en de bank sprong met veel enthousiasme compleet op.


De wedstrijd blonk niet uit qua spanning maar toch waren er zo nu en dan mooie acties te zien. De hatsieklatsie dunk van Avis, het sublieme samenspel tussen Bell en Defares en de balhandling van Jessey. Het was jammer dat Jessey’s schot, nadat hij zijn tegenstander compleet dol had gedribbeld, vervolgens niet raak was. Dat had hij verdiend maar helaas was het geen score. Ook Kevin liet vandaag mooie dingen zien in de 12 minuten speeltijd die hij kreeg toebedeeld. Uitblinker was wederom JD met zijn 16 punten, zijn enorme energie en zijn 7 (het hoogte aantal) rebounds. Nogmaals, deze warrior verdient met zijn spel en zijn persoonlijkheid een contract voor meerdere jaren en het begin van een standbeeld op de ster van de Grote Markt. Vanaf de grond mogen zijn benen daar nu alvast in cement als standbeeld worden gegoten. De rest volgt dan later vanzelf.

Het blijft zuur dat nota bene deze tegenstander onze bekerdromen in duigen wist te gooien want eigenlijk verdienen ze die halve finale positie helemaal niet. Zeker niet na vandaag. Maar de feiten zijn zoals ze zijn en ons probleem was toen de uitwedstrijd in Weert. Uitwedstrijden zijn voor niemand favoriet terwijl wij er nu een hele reeks moeten gaan afwerken. Vier op rij met daarbij zeer waarschijnlijk nog een oefenwedstrijd tussendoor om het ritme enigszins vast te houden. De schroom voor het spelen van een uitwedstrijd moet weg en ook dan moet je als team naar behoren gaan presteren. Zeker nu want de puntenverdeling in de top van de ranglijst is minimaal. 14 april is de volgende thuiswedstrijd en dan weten we een stuk meer over de invulling van de tussenronde en de komende play-offs.

4040 bezoekers in Plaza maar de echte sfeer ontstond pas in het vierde kwart. De eerste drie was het stil en rustig maar gelukkig kwam de spirit er op het laatst nog een beetje in. Een combinatie van factoren zullen we maar zeggen. Toch hebben veel mensen een vermakelijke wedstrijd gezien en voor mezelf was het leuk om het weer eens te doen. Nu 5 weken basketbalrust in Plaza. Zelfs de hal zal daar even aan moeten wennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten