woensdag 14 maart 2012

140312: Mannen met ballen

Terwijl de Wijzen uit Groningen en omstreken het niet helemaal met elkaar eens zijn en het blijkbaar toch lastig is om een nieuw bestuur te formeren, werd er vanavond gewoon gespeeld. De topwedstrijd in en tegen Leiden tussen de ploegen die in de competitie tot vandaag allebei vijf duels hadden verloren. Er stond duidelijk iets op het spel. De winnaar van vandaag maakt de grootste kans om de reguliere competitie als koploper af te sluiten en zoals we weten uit het verleden, dat is zeker wat waard.

Leiden is thuis kwetsbaar op woensdagen, dat bleek vorige week al na hun thuisverlies tegen Nijmegen. Vandaag was het niet anders. Het drukke programma van ZZ Leiden begint haar tol te eisen en wij konden daar vandaag dankbaar gebruik van maken. Maar, Leiden was niet zo slecht, nee, wij speelden gewoon goed! De eerste helft was dat nog niet zo overtuigend maar de tweede helft en zeker het slot van de wedstrijd was van onze kant goed en effectief. De verdediging stond de hele wedstrijd gemiddeld genomen zoals het hoort en zoals bij Kenners bekend, daar win je wedstrijden mee. Aanvallend was het een wedstrijd met twee verschillende gezichten maar gelukkig weten we nu wel meteen DE oplossing. David speelde vanaf de basis op de point en deed dat eigenlijk het grootste deel van de eerste helft. In de tweede helft hebben we hem eigenlijk nauwelijks meer gezien maar nam Bryan de leiding en deed dat met overtuiging en succes. De oplossing is dus simpel, David doet de eerste helft en Bryan de tweede. Basketbaltechnisch is het geen absolute hoogvlieger maar wat hij in ieder geval met overtuiging doet is de leiding nemen. Bryan bepaalde hoe er gespeeld ging worden. Hij zette de lijnen uit, nam de tijd als het nodig was en scoorde zelf op cruciale momenten. Na een fout op zijn schot van achter de driepuntlijn verzilverde hij alle drie schoten en daarmee kwam het vertrouwen in de ploeg. Vakkundig werden de laatste minuten uitgespeeld en waren wij overtuigend de winnaar. Met drie punten winnen in Leiden is een prima prestatie.

Bryan verdient een hoop credits, net zo als Jason Dourisseau. Dat zijn de mannen die vandaag lieten zien wat inzet en karakter is. Gaan met die banaan en laat je niet intimideren door de omstandigheden. Ervaring speelt daarbij absoluut een grote rol en dat hebben beide in grote hoeveelheden in de rugzak. Opvallend was vandaag het spel van Avis Wyatt. Voor de pauze als cijfer een drie, na de rust bijna een 8. De eerste twee kwarten speelde hij als een natte krant en had de kop er totaal niet bij. In de pauze nam Hakim het woord : ‘Are we gonna fight or lay down and die’! Dat was wat Avis nodig had. Opeens ging hij wel naar de basket, opeens schoot hij wel raak en opeens speelde hij wel met overtuiging. Wat een verschil met zijn eerste helft.

Overigens, vandaag hebben we de mooiste aanval van dit seizoen gezien. De bal ging perfect rond waarbij alle spelers de bal even in handen kregen. Uiteindelijk werd Jessey compleet vrij gespeeld op de driepuntlijn en pafte zijn drietje feilloos binnen. Een genot voor het oog en bijzonder pijnlijk voor de tegenstander. En zo hoort het ook. Vandaag hebben we kunnen zien wat de ploeg kan als het echt spannend wordt. Je niet gek laten maken en doen waar je goed in bent. Leiden ging op de knieƫn en het zou me niet verbazen als ze nog meer wedstrijden zo gaan verliezen. Het verschil had eigenlijk meer dan drie moeten zijn. Alex kreeg de kans in de laatste seconden om het verschil 4 of 5 te maken maar helaas miste hij beide vrije worpen. Vooraf zei Hakim dat zijn voorgevoel aangaf, we winnen met vier punten verschil. Vandaag vierde hij namelijk precies zijn vierde huwelijksjaar en het cijfer vier was natuurlijk sowieso belangrijk gezien het onderlinge resultaat. Alex had het kunnen doen maar het lukte hem niet helaas.


Deze wedstrijd was goed, overtuigend en nuttig. Nog niet alles verliep zoals het hoort maar de winst is binnen en de mannen hebben in de slotfase hun ballen laten zien. Yes! Op naar zaterdag, we hebben er nu al zin in. In Amsterdam bestel ik nu een biertje. Proost!

1 opmerking:

  1. Proficiat HJ. "Leiden is in last" en dan valt er te winnen. Maar dan moet je het nog wel ff doen. Knappe prestatie! Het wordt erg spannend in de race om de koppositie ... not so far anymore untill May.
    Ben zeer benieuwd naar alle positieve reacties op je blog nu ...

    BeantwoordenVerwijderen