woensdag 30 december 2009

301209: Programma voor 020110

Ongetwijfeld zullen er onder u vandaag nog wel een aantal mensen zijn die nog moeten bijkomen van de afgelopen feestdagen. Kerst en een jaarwisseling, het is een periode van gezelligheid en ontspanning die voordat je het door hebt, ook weer zo voorbij zijn.

Na de laatste gewonnen wedstrijd van het afgelopen jaar in en tegen Rotterdam ging het team op kerstreces om vervolgens na de kerstdagen de trainingen weer op te pakken. De ploeg had een week vrij en dat was na de flinke inspanningen van de afgelopen maanden ook wel gepast. Even tijd voor andere dingen en daar waar mogelijk en wenselijk, op bezoek bij familie en/of vrienden. Een van de spelers die huiswaarts ging was Matt Bauscher. Via zijn blog hield hij de buitenwereld op de hoogte van zijn bijzondere reis naar de andere kant van de grote plas. Mede door de sneeuwtroep die heel Europa in zijn greep hield duurde zijn reis huiswaarts zo’n 44 uur maar zoals hij schreef, het was het meer dan waard. Tijdens zijn kersttrip vroegen we hem hoe hij de afgelopen maanden in Groningen heeft ervaren. ‘Ik voel me gezegend. Afgezien van het rare weer in Nederland heb ik het erg naar mijn zin. De mensen zijn aardig en Groningen is een heel leuke stad. Ik ben heel blij met dit team, het zijn allemaal goede kerels en dat is heel wat waard als je zoveel met elkaar optrekt. En we liggen goed op schema. Ons plan is om het thuisvoordeel voor de hele Play-offs serie veilig te stellen en ondanks de twee onnodig verloren wedstrijden zijn we goed op weg. Ik zie ons zeker wel de finale halen dit jaar en ik hoop echt van harte dat we de titel naar Groningen kunnen halen. De fans van Donar zijn geweldig en we zullen er alles aan doen om het kampioenschap binnen te halen, als dank aan alle fans voor hun geweldige steun’.

Zoals bekend hebben wij van alle ploegen tot op heden de minste verliespunten. Als enige club hebben wij maar twee wedstrijden verloren. Daarna volgen Bergen op Zoom en Den Bosch met ieder vier verloren wedstrijden. Qua punten staat Bergen op Zoom op de ranglijst nog wel boven ons maar dat komt omdat wij drie wedstrijden minder hebben gespeeld. Beetje een vertekend beeld dus maar dat zal in de komende weken wel weer worden rechtgetrokken. Sterker nog, heeft u het programma voor de maand januari al gezien? Zeven te spelen wedstrijden, waarvan vier thuiswedstrijden. Oftewel, een bijzonder volle agenda. Vandaag staat er maar één wedstrijd geprogrammeerd in de eredivisie en dat is dus deze, waarbij ook u aanwezig bent. We eindigden het jaar 2009 met een wedstrijd tegen Rotterdam en we beginnen het nieuwe jaar meteen ook weer goed tegen diezelfde ploeg. De uitwedstrijd van 19 december werd een redelijke eenvoudige overwinning (49-77) waarbij wij op alle fronten duidelijk beter waren dan de Rotterdammers die het dit jaar doen met alleen maar Nederlandse spelers. Voorzitter, en sponsor van Rotterdam, Johan van Haga wilde het dit seizoen helemaal anders doen omdat hij klaar was met Amerikaanse basketbalspelers. Nederlandse spelers kregen volgens hem niet de kans om zich verder te ontwikkelen door de aanwezigheid van die ‘egoïstische gasten die alleen maar voor hun eigen statistieken spelen’, aldus Johan van Haga. Het gevolg van deze gewaagde filosofie is dat Rotterdam als enige club in de eredivisie geen Amerikanen in de gelederen heeft en dat coach Jezerkic van de zestien gespeelde wedstrijden er nu één heeft gewonnen en daarmee dus met stip de hekkensluiter van de competitie is.

Laten we het zo zeggen, Rotterdam heeft, met respect, dit seizoen in ieder geval heel andere ambities dan dat wij in Groningen hebben. Wij voldoen aan alle regels en gaan dit jaar voor de volle 100% voor het kampioenschap. Na 1982 en 2004 zou het toch prachtig zijn als het jaar 2010 aan dat lijstje kan worden doorgevoegd. Om dat doel te bereiken is door de technische staf dit team samengesteld dat samen hard wil werken en zeker ook dezelfde instelling heeft. Met gemiddeld meer dan 3000 bezoekers per thuiswedstrijd is Groningen er helemaal klaar voor. Die zesde man rond het veld is heel belangrijk. Daardoor krijgen spelers vleugels en is de sfeer hier in Martiniplaza altijd optimaal. Ja, in dit jaar 2010 zou het weer eens moeten lukken. Dat zou toch geweldig zijn, ergens eind mei weer eens een feestje op de Grote Markt? Let’s do it!

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal maar als het aan mij ligt loopt het toch ietsjes anders af ... Prettige jaarwisseling en een gelukkig & gezond 2010 toegewenst. TvA

    BeantwoordenVerwijderen