zaterdag 5 december 2009

051209: verwarrend allemaal...

De beheerder en schrijver van deze blog is een paar dagen even uit de lucht geweest. Flinke verkoudheid c.q. griepverschijnselen en werkzaamheden in het altijd fraaie Radio Kootwijk hielden de gemoederen het meeste bezig. De wedstrijd van donderdag tegen Leeuwarden is daarom niet met eigen ogen bekeken maar na een paar uurtjes op het internet ben je eigenlijk ook al weer helemaal op de hoogte. Alhoewel, wel verwarrende berichten…

Zo lees ik vanochtend de Gezinsbode van 3 december met een vooraankondiging van de bekerwedstrijd tegen Leeuwarden. De kop luidt ´Flames verwacht 3000 bezoekers´. In de voorverkoop zouden er al 2700 kaarten zijn verkocht en een bestuurslid wordt geciteerd en zegt dat er zeker 3000 mensen worden verwacht. Na de deskundige telling van de altijd secure HA valt in de verslaggeving van de wedstrijd te lezen dat er ´maar´ 2150 bezoekers bij de wedstrijd aanwezig waren. Huh? Waar zijn die andere 850 mensen dan gebleven? Niet in Radio Kootwijk kan ik u zeggen. Maar waar wel. Foutje in de telling? Administratieve dwaling?

In het verslag van het Dagblad van het Noorden valt te lezen dat Ellis zijn knie moest laten onderzoeken. In het verslag op de clubsite wordt gesproken over een hevig bloedende hoofdwond bij Ellis die daarmee zelfs naar het ziekenhuis moest om daar drie hechtingen in zijn koppie te krijgen. Verwarrend hoor. Weet de verslaggever van de krant niet het verschil tussen een hoofd en een knie? Of had hij last van beide kwetsuren? Onduidelijkheid alom.

Maar goed, de wedstrijd werd gewonnen en daar gaat het natuurlijk om. Het was volgens de berichten overigens geen geweldige wedstrijd. Coach Marco was volgens de krant ook helemaal niet tevreden. Hij had dingen gezien die hem niet zinnen en hij vraagt zich af hoe graag de spelers kampioen willen worden. Verliezen op rebounds (38/41) is niet des Marco’s. Sterker nog, met de kracht van deze ploeg zou dat in deze competitie eigenlijk helemaal niet mogen. Is er wat anders aan de hand? Zit er een motivatiestoring in de ploeg? Vermoeidheid?

Volgens de krant was het onze grote Bas die na een kwakkelende periode nu weer zijn minuten pakte en de winst min of meer veilig stelde. Statistisch was Matt H. de meest opvallende speler met 23 punten. Prettig voor deze twee heren. Bas is de afgelopen weken flink ziek geweest dus die verdiende wel weer eens een opleving. En Haryasz, daar heb ik alle vertrouwen in, dat blijkt nu dus al.

Sinterklaas bleek ook aanwezig te zijn geweest in Martiniplaza. Laten we elkaar geen mietje noemen, we weten allemaal dat daar gewoon een volwassen vent in zit die met een aangeplakte baard een traditie in stand probeert te houden. Maar wie zat er in? Was het misschien de potentiƫle nieuwe mascotte? Of wellicht het bestuurslid die ook in de Gezinsbode werd geciteerd? Zoveel vragen en nog zo weinig antwoorden. Reacties van mensen die hier meer over weten graag hieronder te plaatsen.

Tot slot nog even iets over timing. Is iedereen het er mee eens dat dit blogje nu wordt geplaatst? ;-)

Groet en een ieder een fijne sinterklaas gewenst.

3 opmerkingen:

  1. hahahahahaha fijne Sint en prettig weekend tot Donar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om nog weer wat extra verwarring te zaaien: Geruchten gingen dat Ton Boot als hulpsnieklaas was ingevlogen...

    BeantwoordenVerwijderen