zondag 29 november 2009

291109: Programma voor 031209

12 gespeeld, 10 gewonnen

Het lijkt voor u wellicht een flashback. Toch klopt het wel. De laatste thuiswedstrijd van GasTerra Flames werd gespeeld tegen dezelfde tegenstander als die van vandaag. Leeuwarden is vandaag de tegenstander voor die andere competitie, namelijk de nationale beker.

Na die gewonnen wedstrijd tegen Leeuwarden, waarbij vooral het vierde kwart doorslaggevend was, werden er door Flames nog twee uitwedstrijden gespeeld. Precies een week geleden verloren we onze tweede wedstrijd van dit seizoen in en tegen Nijmegen. Twee dagen later werd dit verlies weer goed gecompenseerd door een prima overwinning in en tegen Weert. Nijmegen uit is voor Donar altijd lastig. Maar nu was het nog een stapje erger omdat de Nijmeegse ploeg sinds kort Torey Thomas binnen heeft gehaald. En als iemand weet hoe onze coach graag wedstrijden wil spelen dan is dat Torey wel. Vorig jaar was hij nog de absolute leider van het Groningse basketbal maar nu stond hij in een groen hemdshirt als tegenstander op het veld in de kleine sporthal van zijn nieuwe ploeg. Toch best een rare gewaarwording. En ja, dan wil je natuurlijk wel even iets laten zien. Torey leidde zijn nieuwe ploeg met een double-double naar een duidelijke overwinning 87-76. En zoiets doet natuurlijk pijn in Groningen. Al jaren is winnen in Nijmegen voor ons een zwaar probleem. Ook deze keer lukte het ons niet en zo verloren we de eerste uitwedstrijd van dit seizoen.

Twee dagen later bracht de spelersbus het team naar het vreselijk verre Weert. Steve Ross kon deze wedstrijd niet meespelen omdat hij een paar dagen eerder een pijnlijke knie had opgelopen. Maar gelukkig was Tim Blue weer helemaal hersteld van zijn rugklachten. Net als de eerste uitwedstrijd in en tegen Weert van dit basketbaljaar wist de ploeg ook nu de punten mee naar Groningen te nemen en de zuiderlingen met lege handen te laten staan. Blue en Bauscher pakten ieder 22 punten en Jason Dourisseau sloot de wedstrijd af met een heerlijke double-double (14 punten, 10 rebounds). Ook de nieuwe aanwinst Matt Haryasz begint al lekker mee te draaien en pakte deze wedstrijd 15 punten en 8 rebounds. De terugweg naar Groningen was vervolgens bijzonder gezellig. Een deel van de selectie stapte spontaan in de supportersbus en werd op de lange terugweg naar Groningen getrakteerd op allerlei aanwezige versnaperingen. De sfeer was opperbest. Diverse Donar-liedjes werden ten gehore gebracht zodat vooral de Amerikanen onder ons nu eens van dichtbij de teksten konden horen.

En zo beginnen de verhoudingen in de competitie langzaam maar zeker duidelijk te worden. De sterkste ploegen zijn Groningen, Den Bosch, Bergen op Zoom en Leiden. Daaronder staan de overige zes ploegen die hun uiterste best doen om de play-offs te kunnen halen.

Het grootste compliment gaat naar het team uit Leeuwarden die het dit jaar verrassend goed doet. Afgelopen weekend wonnen ze met één punt verschil de thuiswedstrijd tegen Nijmegen waar wij juist van hadden verloren. Pete Miller heeft zijn ploeg prima aan het spelen gekregen en dat was in de laatste wedstrijd hier in Martiniplaza ook duidelijk te zien. Het probleem echter bij de Friezen is dat het team nog wel eens uit elkaar wil vallen als het een beetje tegen gaat zitten. Bovendien laat de conditie van de ploeg nog wel een beetje te wensen over. Een wedstrijd duurt simpelweg 40 speelminuten waarbij juist de laatste minuten van een wedstrijd vaak doorslaggevend zijn. De wedstrijd van vandaag heeft wel een extra dimensie omdat bekerwedstrijden net even iets anders zijn dan de reguliere competitiewedstrijden. Verlies je, dan lig je er meteen uit. Dat verhoogt de druk want verliezen is in dit geval meteen beslissend.

De tijd vliegt. Na vandaag wordt er dit kalenderjaar nog één thuiswedstrijd gespeeld en dan is het jaar 2009 alweer afgelopen. Zo langzamerhand kunnen we het jaar al een beetje gaan samenvatten en dan is de conclusie dat we weer volop hebben genoten. Een prachtige play-off serie aan het einde van afgelopen seizoen en dit basketbaljaar doen we gewoon mee om de grote prijzen. Kortom, we zijn goed bezig en er gaat duidelijk niets boven Groningen!

Helaas moeten sommige mensen werken vandaag en kunnen de wedstrijd niet live bekijken. Maar dat geldt niet voor u want u bent er gewoon bij. Veel plezier en laat u horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten