maandag 2 november 2009

021109: Programma voor 081109

We mogen weer!

Een betere seizoensstart bestaat gewoon niet. Zeven wedstrijden gespeeld met een winstpercentage van 100%. Als enige club in Nederland hebben we tot op heden nog geen wedstrijden verloren en dat is een prestatie van formaat. Donar leeft en iedereen mag het weten. Tot op heden zijn hier dit seizoen al vier thuisduels gespeeld en kwamen er gemiddeld 2737 bezoekers kijken naar die wedstrijden. Het hoogste gemiddelde in het begin van de competitie tot nu toe. Helemaal niks mis mee.

Natuurlijk sta je dan wel eens stil bij wat er allemaal nog komen gaat en wat er nog kan gebeuren. Het seizoen is nog lang maar de vooruitzichten zijn goed. Het belangrijkste doel is vanzelfsprekend om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. Met een goede uitgangspositie voor de play-offs is er straks van alles mogelijk. Zoals u weet is Donar in het verleden twee keer landskampioen geweest en eerlijk gezegd wordt het hoog tijd voor weer zo’n feestje. 2004 ligt nog vers in het geheugen. Groningen stond op z’n kop. Bijna 13000 fans verzamelden zich toen op de Grote Markt om het team toe te juichen. Velen van u zullen daar ongetwijfeld bij aanwezig zijn geweest. Onze assistent-coach was toen één van de spelers die genoot van het succes en door een ieder luid werd toegezongen. Zover is het nu nog lang niet maar de kans dat er aan het einde van dit seizoen weer een huldiging op de Grote Markt zal gaan plaatsvinden is zeker aanwezig.

Dan zijn er van die critici die vinden dat de competitie momenteel niet sterk genoeg is en dat er eigenlijk maar 3 topteams zijn. Maar is dat wel zo? Natuurlijk, de financiële crisis heeft ook in de sport zwaar toegeslagen maar dan is het juist een knappe prestatie om een club gezond te houden en de juiste spelers samen te brengen. Elke club heeft die kans gehad en tot op heden blijkt dat de verantwoordelijken hier in Groningen daar heel goed in zijn geslaagd. En hoezo maar drie topteams? Naast Den Bosch en Bergen op Zoom doet Leiden het prima en, met steun van een aantal gemeentelijk euro’s, komt Amsterdam steeds beter in vorm. Elk team moet in deze competitie 36 wedstrijden spelen voordat de play-offs gaan beginnen. Het is en blijft een spel en de bal is rond. Alles is mogelijk, maar in ons geval is de eerste klap in deze competitie absoluut een daalder waard. Laten we daar met ons allen gewoon trots op zijn.

Vanavond is Zorg en Zekerheid Leiden onze tegenstander. Leiden heeft het prima voor elkaar dit jaar. Na jaren van afwezigheid in de basketbalcompetitie doen ze nu weer volop mee en leeft het basketbal daar gelukkig weer. De supportersvereniging, de Leiden Devils, heeft vandaag zelfs hun eerste busreis van het seizoen georganiseerd om zoveel mogelijk fans mee naar Groningen te kunnen nemen. Natuurlijk zijn ze hier van harte welkom en zal, mede door hun aanwezigheid, ook vandaag de sfeer in Martiniplaza weer prima zijn. Leiden heeft wel een vervelende blessure in de gelederen. Seamus Boxley, de power forward met de hoogste effectiviteit (17 punten en bijna 8 rebounds) van het team, is afgelopen donderdag geopereerd aan de meniscus van zijn rechterknie. Dat is een flinke aderlating maar zo heeft elke club wel wat. In de afgelopen twee weken waarin Flames alleen maar heeft getraind kwam het wel eens voor dat vijf spelers geblesseerd aan de kant zaten. Zo gaat dat nou eenmaal, het hoort een beetje bij sport.

Ja, twee weken lang stonden er geen wedstrijden voor ons op het programma. Daarvoor was het alleen maar vliegen en hollen dus een kleine periode van relatieve rust was wel even welkom. Coach Marco van den Berg was ook wel blij met dit intermezzo. Even op adem komen, de kans hebben om sommige spelers te laten herstellen van lichte blessures en samen weer doorwerken aan de dingen die altijd nog beter kunnen. Vandaag kunnen we zien of de afgelopen twee weken goed zijn geweest voor het team. Ook u als bezoeker heeft natuurlijk even kunnen herstellen. Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Amsterdam zat de stemming er zoals vanouds weer goed in en dat beloofd nog wat voor de toekomst! Groningen heeft het en in Groningen leeft het. Het wordt ongetwijfeld een heerlijke zondagmiddag. Veel kijkplezier en laat u horen!

1 opmerking:

  1. Hé HJ, ben je jezelf nou aan het indekken voor de wedstrijd tegen Leiden of meen je nu echt wat je schreef ... (zie ook hieronder). Het gaat dit jaar toch echt alleen tussen GRO, DB en BOZ ... maar de bevestiging daarvan krijgen we natuurlijk pas in mei ..

    Veel plezier en succes zondag. TVA

    Dan zijn er van die critici die vinden dat de competitie momenteel niet sterk genoeg is en dat er eigenlijk maar 3 topteams zijn. Maar is dat wel zo? .......

    BeantwoordenVerwijderen