woensdag 25 november 2009

251109: Toestanden...

Het is nog maar woensdag maar er is in de basketbalwereld deze week al weer heel wat gebeurd. Tijd voor een kleine update.

Den Bosch wist gisteren hun eerste Europese wedstrijd met één punt te winnen van het sterke Khimik. De wedstrijd die in de Oekraïne werd gespeeld, tja weer es wat anders dan Leeuwarden of Zwolle, werd met een rebound en een score door Beasley beslist. Zo zie je maar weer dat deze speler toch wel iéts kan toevoegen bij Eiffel. Amsterdam liep tegen een oorwassing op in Italië en verloor met dikke cijfers 66-41. Iemand verbaasd?

Deze week werd Marten Scheepstra ontslagen bij Zwolle. ‘Vanwege de prestaties’ stond er op de clubsite van Zwolle. Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken maar ik denk dat het gebrek aan goede prestaties daar niet zozeer aan de coach lagen. Er zijn kenners die daar wel een mening over hebben en waar ik het ook zeker wel mee eens ben: (http://www.basketbalkenners.blogspot.com/)

Ondertussen zijn drie van de vijf scheidsrechters die problemen hadden met de BSC tot inkeer gekomen en zullen binnenkort weer gaan fluiten. Of het daar allemaal beter van wordt is de vraag maar de kans op een dreigende staking die er aan zat te komen is waarschijnlijk nu wel van de baan.

Gisteravond won Leeuwarden hun zesde wedstrijd van deze competitie. Een keurige prestatie van die Friezen. 12 wedstrijden gespeeld en de helft gewonnen. Het is wel eens anders geweest daar in Leeuwarden. Ook Leiden won weer, in dit geval de uitwedstrijd in en tegen Weert. 9 winst-3 verlies is het resultaat van Leiden tot nu toe. Ook een prima resultaat. De ranglijst geeft mede door deze 2 winnende ploegen een mooi beeld van de krachtverschillen momenteel. Flames staat met de minst gespeelde wedstrijden nog steeds op nummer 1, maar qua punten staan we gelijk met Den Bosch, Leiden en Bergen op Zoom. Dat belooft nog wat voor de komende periode.

Vandaag trainde Tim Blue weer volledig mee met de selectie. Het was gewoon verbazingwekkend om hem zo te zien ballen terwijl hij afgelopen weekend nog geen vuilniszak kon optillen. Maar gelukkig doet hij weer mee want er staan de komende dagen belangrijke wedstrijden op het programma. En dan is de inbreng van Blue bijna onmisbaar.

Morgen, donderdag, de uitwedstrijd tegen Nijmegen en zaterdag in en tegen Weert. Wat verwachten we daarvan? Torey Thomas zal zeker proberen om zijn ploeg te laten winnen maar ik denk dat Donar momenteel simpelweg sterker is. Toch raar hoor dat TT nu bij Nijmegen speelt. Hij had zoveel plannen en ambities toen hij afgelopen jaar wegging uit Groningen. Is spelen in Nijmegen dan een verbetering?
En dan zaterdag helemaal naar Weert. Bas, regel je ook een bus? Er zullen wel niet zoveel fans meereizen naar het zuiden. Toch schat ik in dat het wel de moeite waard zou kunnen zijn om het live te gaan bekijken. Ons team vindt het prettig om kort op elkaar te spelen en bovendien zal dat reeds de derde wedstrijd worden van Matt the Third dus die heeft er zeker zin in!

Zo, gelukkig weer een normaal en herkenbaar lettertype, ik geloof dat ik nu weet hoe het moet:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten