dinsdag 17 november 2009

171109: Programma voor 211109

De derde Matt.

‘Bagger’, schreef het Dagblad van het Noorden als citaat van een toeschouwer halverwege de wedstrijd van afgelopen zaterdag in en tegen Zwolle. Dat klopte wel aardig en menig Donar-supporter zal zeker verbaasd zijn geweest hoe de ploeg maar geen grip kon krijgen op het overigens prima spelende team uit Zwolle. Dat de overwinning in de laatste minuten alsnog werd veiliggesteld mag zeker een prestatie van formaat worden genoemd omdat we een zeer matige wedstrijd speelden. Basketbal wordt al sinds jaar en dag gespeeld in 4 kwarten van 10 minuten en dat laatste kwart was, ook nu weer, doorslaggevend. De Zwollenaren hadden duidelijk ‘de piep ut’ terwijl Ellis, Bauscher en Bostain toen pas lekker warm begonnen te draaien. Het zat ook allemaal niet mee. Blue kon niet meedoen door een rugblessure, Darian had het team net verlaten en een paar spelers voelden zich ziek, zwak en misselijk. Hoe matig de wedstrijd ook was, we wonnen wel en daar gaat het simpelweg om. Negen wedstrijden gespeeld en daarvan maar één verloren, dat is iets waar je mee thuis kan komen.

We zijn alweer een weekje verder en staan er nu duidelijk anders voor. Het meest opvallende nieuws van de afgelopen dagen is natuurlijk de komst van een nieuwe grote man. De selectiecommissie van Donar zal vast niet de voornaam van nieuwe spelers als criterium hanteren maar het is wel een geweldige samenloop van omstandigheden dat we in de komende periode een team in het veld kunnen hebben met 2 Jason’s en 3 Matt’s. Afgelopen dinsdag kwam de derde Matt, als vervanger van Darian Townes, aan in het altijd fraaie Groningen. Hij was nog geen half uur in de stad of we kregen al de kans om hem even te spreken. Deze 25 jarige en 2.10 cm lange center uit Amerika heeft de afgelopen jaren al de nodige Europese ervaring opgedaan. Na 2 zomerkampen bij verschillende NBA-ploegen speelde hij in Italië, daarna in Duitsland en vervolgens in België. Dit seizoen begon hij te ballen in Israël maar dat bleek maar van korte duur. ‘Ik had het op zich prima naar mijn zin in Israël en de club daar had een goede organisatie. Maar we hadden niet helemaal dezelfde opvatting over mijn manier van spelen en bovendien waren hun verwachtingen over mijn capaciteiten anders dan dat ik daadwerkelijk als speler ben. We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan en ik vind het ook prima zo. Het was wel een hectisch weekje voor me. Ik sta nu voor weer een hele nieuwe uitdaging en heb er veel zin in’, aldus de boomlange Matt Haryasz. Natuurlijk vroegen we nog even naar zijn bijzondere naam. ‘Die vraag is me wel vaker gesteld want deze achternaam hoor je niet vaak,. Mijn voorouders komen uit Polen en daar komt de naam oorspronkelijk vandaan. Maar het went snel hoor, qua uitspraak zeg je Herry-es, met de klemtoon op de eerste e’.

Of de nieuwe aanwinst vandaag al speelminuten kan gaan maken hangt onder andere af van de papierwinkel die van te voren geregeld moet worden. Diverse mensen zijn daar de afgelopen dagen uitgebreid mee bezig geweest dus we hopen het beste daarvan. Vandaag spelen we overigens de wedstrijd tegen Leeuwarden en pas op, die zijn in de winning mood! De laatste drie wedstrijden hebben de Friezen gewonnen, thuis tegen Rotterdam en uit tegen Den Bosch en Leiden. Ook de uitwedstrijd van 8 oktober in Leeuwarden was voor ons niet echt een appeltje eitje. Dat belooft dus wat voor vandaag. Let u vooral op de grote man bij de Friezen, Darryl Monroe. Niet echt een ideale schoonzoon. Tijdens de uitwedstrijd in Leeuwarden viel hij met name op door zijn ‘opvallende’ gedrag. We zullen zien hoe het vandaag in een volle Martiniplaza gaat.

Heeft u trouwens al meegekregen dat Flames een nieuwe mascotte zoekt? Er hebben zich al meerdere kandidaten aangemeld maar daar kunnen natuurlijk altijd nog meer bij. Vorige week zagen we in Zwolle ook een mascotte aan het werk. Complimenten voor de initiatiefnemers van Landstede om zo de sfeer een beetje te verhogen maar eerlijk gezegd zorgden de drie cheerleaders voor meer vermaak dan die kip of pinguïn op sloffen. Maar wie zal het worden in Martiniplaza na de Dondergod, Cappy, Wicky en Tammo? Misschien uw huidige buurman of buurvrouw wel? Mocht u nog een creatieve naam in het hoofd hebben voor de nieuwe mascotte dan kunt u het vanzelfsprekend altijd even aan de mensen van de club doorgeven. Ideeën zijn altijd welkom!

Geniet van de wedstrijd en laat u horen. Donar!

Naschrift: interview met Matt is te lezen op Inside Flames

Geen opmerkingen:

Een reactie posten