donderdag 3 mei 2012

030512: Korte metten maken

De dubbele verlenging van afgelopen dinsdag had geen effect op de intensiteit van het spel van vandaag. De energie was volop aanwezig en het doel was meer dan helder. De eerste wedstrijd in de serie moest gewoon overtuigend worden gewonnen en zo geschiedde.

Het derde kwart was moeizaam en lastig. Den Bosch kwam in het momentum en door hun afwisselende manier van verdedigen hadden we de grootste moeite om tot scoren te komen. De opgebouwde voorsprong was voldoende om dit kwart zonder al te veel kleerscheuren door te komen en het laatste kwart was vervolgens een continuering van de eerste twee kwarten. Een prima overwinning wat duidelijk als een teamprestatie kan worden bestempeld. Geen specifieke speler stak ver boven de rest uit. De punten zijn prima verdeeld en ook qua rebounds waren er een aantal die 6, 7 of 8 haalden. Opvallend was de prestatie van Ties. Met drie driepunters had hij een belangrijke bijdrage aan de scores en zijn verdediging was intensief en effectief. Maar hij was niet de enige die opviel. Wat dacht u van Jessey Voorn. Komend van de bank brengt hij veel energie in het spel en scoort als er gescoord moet worden. Bovendien kreeg hij het publiek met regelmaat op de banken en dat soort spelers doen het altijd goed in Groningen.

1-0 en de eerste klap is uitgedeeld. Als we deze lijn voorzetten wordt het zeer waarschijnlijk geen serie over 5 wedstrijden. Het tweede duel zal van een andere orde zijn maar alles is mogelijk. Dat is ook het mooie van Play-off basketbal. Vanavond waren er ‘maar' 2340 bezoekers. Menig eredivisieteam zou er alleen maar jaloers op zijn maar voor Groningse begrippen is het wat aan de lage kant. Toch was dit weer reclame voor het basketbal dus dinsdag aanstaande moet de 3000 zeker worden gehaald.

Sergio heeft de smaak te pakken en wil aanstaande zondag meteen korte metten maken en tot 2-0 komen. Kijk, dat is goed om te horen. Met zo’n instelling is het goed om naar Den Bosch af te reizen. De wedstrijd begint op het onmenselijke tijdstip van 20.45 uur. Een belachelijk tijdstip wat veel bezoekers zal weghouden maar ach, Zoals Hakim al zei, de champions league voetbalwedstrijden beginnen ook altijd om die tijd dus niks aan de hand, we doen het gewoon.

Qua sfeer was het goed in MartiniPlaza. We waren te horen en we leefden mee. Zo hoort dat ook in Groningen en dinsdag gaat er gewoon nog een schepje boven op. Spanning, sensatie en actie.. we liggen op schema.

1 opmerking:

  1. Terechte winst, geen discussie, proficiat. Maar "weer reclame voor het basketbal" ...? Hebben we wel dezelfde wedstrijd gezien dan?
    Zondag verder; 20.45 uur, een dik uurtje later starten dan gisteren of slechts 3/4 uur later dan een zeer gebruikelijk tijdstip voor een avondwedstrijd. Kortom, gaat nergens over en Hakim refereert terecht aan de CL. En zeg nou zelf, een EK garde- en showdans gaat gewoon voor natuurlijk ...

    BeantwoordenVerwijderen