dinsdag 8 mei 2012

080512: 2 -1, complimenten

In Den Bosch kregen we zondag flink aan de broek. Vandaag was het compleet een omgekeerde wereld en was het Den Bosch dat met de staart tussen de benen afdroop. Alle vier kwarten werden gewonnen en de stand is nu gewoon 2-1. Nog één overwinning en we staan in de finale. De strijd tussen Leiden en Zwolle is ook nog enigszins spannend geworden want Zwolle won in het hol van de leeuw.

Het probleem bij Den Bosch is de spelverdeler. Zoveel is zeker. Turner had er gewoon geen zin in. Drie kwarten lang zat hij met zijn hoofd al bij een hangmat ergens op de Bahamas. Laten we niet vergeten dat Wesby ook bovenop hem zat maar Frank bakte er helemaal niks van. En dan haal je de angel uit het spel van deze tegenstander. Tel daarbij op dat ook Rogier en Kees nauwelijks tot een schot kwamen. En als ze dan al eens schoten was het drie keer niks. Den Bosch schoot 0 van de 19 punten vanaf de driepuntlijn. De enige speler die bleef staan was Tai Wesley maar die kan het natuurlijk niet alleen. Coach Korner wilde het niet toegeven maar is duidelijk niet blij met de prestaties van zijn point-guard.


Bij rust was het verschil in rebounds al 27 tegen 13. Aan het einde werd het zelfs 46 tegen 27. Dat zegt wat over de intensiteit en de verdedigende vechtlust van Hakim en zijn mannen. Het lange gesprek van gisteren had duidelijk zijn effect en het hele team wilde maar één ding doen: thuis overtuigend winnen. De nuttige drietjes van Ties, de punten en de verdedigende inzet van Alex, de nuttige punten en assists van Defares, dat gaf vandaag voornamelijk de doorslag.


2360 bezoekers waren getuige van een mooi duel. Dat de boel een beetje uit de hand liep in het vierde kwart is jammer maar ach, er zijn grote rampen. Er valt wat voor te zeggen dat er D’s werden uitgedeeld want dit gedrag hoort niet op een basketbalveld maar de scheidsrechters zouden zich ook moeten realiseren dat emotie hoort bij topsport en zeker in de Play-offs. Bovendien, er vielen geen slachtoffers en niemand heeft direct geslagen. Waar hebben we het dan nog over.


Een groot compliment gaat naar de coach. Voor hem was het al niet een makkelijk seizoen en waren de prestaties wisselvallig. Maar nu het er echt om ging wist hij de mannen weer scherp te krijgen en speelden ze een overtuigende wedstrijd. We zijn er nog niet en de echte evaluatie volgt later maar dit (tussen)compliment verdient hij.

Donderdag kunnen we het afmaken. Laten we dat ook maar doen. Scheelt weer een extra wedstrijd en een weekend rust is niet verkeerd. Bovendien, als je de kans krijgt moet je hem pakken. En die kans ligt er nu. Doen!

Het incident, niet de aanleiding maar het vervolg:

3 opmerkingen:

  1. Pfff, weliswaar een terechte winst op een zeer zwak DB, maar je analyse is me nu toch ècht iets te makkelijk. Het incident gooide de wedstrijd volledig in het slot – met GTF weliswaar in vrijwel gewonnen positie. Maar ik heb wel gekkere ontsnappingen gezien in het verleden.
    Ruim 250 km van huis ongeveer 7 min naar een veredeld Eiffel U20 zitten kijken, die in hun eigen league overigens wel landskampioen zijn geworden. Met een beetje pech moeten we het morgen zonder de 2 belangrijkste Amerikanen stellen en beslissen de scheidsen op deze manier vroegtijdig de serie. Naast DB was ‘het basketbal’ de grote verliezer gisteren. En we trokken al geen volle zalen meer voor deze klassieker. Jammer en tekenend. En drie keer raden hoe de sfeer morgen in DB zal zijn; gaan we met z’n allen na afloop weer lopen jammeren. Want er zullen ongetwijfeld meer reclameborden vallen dan Bossche 3-punters gisteren.
    Het interview met meneer B.D. ook nog gezien. Ik snap het wel hoor, maar journalistiek kun je het natuurlijk niet maken om in zo’n gesprekje het incident te omzeilen. Want juist dikkertje D. was degene die continu olie op het vuur bleef gooien waardoor het opstootje 'ontspoorde'. Vooropgesteld, het was een vieze onsportieve fout. Maar die had afgedaan kunnen worden met vrije worpen en zijkant. Dat meneer D. dan ook nog geroemd wordt als één van de betere spelers is misschien wel symptomatisch voor de vrije val waarin het basketbal in NL terecht gekomen is. Wat een vervelend, vadsig, irritant en arrogant ventje. Valt Rogier Jansen volledig bij in het niet.
    Zo, da’s eruit. Morgen toch maar weer naar de Maaspoort. Want mijn prognose (3-2) komt natuurlijk ‘gewoon’ uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Toine van ArendonkVolgensmij was gonzalvez degene die juist heel agressief reageerde hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewoon 2 - 2 ... DIKKE, DIKKE COMPLIMENTEN
    Waarschijnlijk komt mijn prognose dus nog steeds gewoon uit ... maar er slapen nogal wat mensen nu erg slecht in het Hoge Noorden ... want zelfs met 2 op 15 van de 3 pts. kunnen we winnen van GTF. Zondag met veel plezier naar .... mijn moeder van 83 !!!
    Hopelijk zendt de NOS wat uit. Heya Den Bosch :)

    BeantwoordenVerwijderen